Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 10 و 20 دقیقه

عکاس این عکس هیچ‌وقت پیدا نشد!

عکاس این عکس هیچ‌وقت پیدا نشد!

در تصویر زیر پسربچه‌ای را با چهره‌ی وحشت زده می‌بینیم که دستان خود را به نشانه تسلیم بالا گرفته است. در ادامه می‌توانید داستان این عکس را هم بخوانید.

شنبه 11 خرداد 1398 ساعت 12:37

، هویت عکاس این تصویر و مردمی که در آن دیده می‌شوند، هرگز فاش نشد. ولی پسربچه‌ای که در عکس می‌بینیم به نمادی از شش میلیون نفری که در جنگ جهان دوم توسط نازی‌ها کشته شدند تبدیل شد. این تصویر در سال ۱۹۴۲ در ورشو (پایتخت کشور لهستان) به ثبت رسیده است.

پسربچه وحشت‌زده که در مرکز توجه این تصویر قرار دارد و دستان خود را به نشانه تسلیم بالا گرفته، یکی از تقریباً نیم میلیون نفری بود که از ورشو جمع‌آوری و به محلی که دور تا دور آن دیواری به ارتفاع ۱۰ متر کشیده شده و با سیم‌خاردار محصور شده بود، منتقل شدند.

از جولای سال ۱۹۴۲ اشغالگران آلمانی روزانه ۵۰۰۰ ساکن شهر ورشو را به اردوگاه‌های کار اجباری که سرشار از مرگ و گرسنگی بودند، منتقل می‌کردند.

در ابتدا و در سال ۱۹۳۳ کمپ‌هایی برای شکنجه و کشتن مخالفان سیاسی از جمله کمونیست‌ها و سوسیال دموکرات‌ها توسط نازی‌ها تشکیل شد. پس از مدتی از این کمپ‌ها به عنوان اردوگاه کار اجباری استفاده می‌شد. در سال ۱۹۴۲ دولت آلمان تصمیم به اجرای طرحی به نام «راه حل نهایی» گرفت که به موجب آن کمپ‌هایی برای کشتار دسته جمعی تأسیس شد.

زمانی که خبر براندازی نازی‌ها درز کرد، یک گروه مقاومت توسط ساکنان ورشو تشکیل شد. رهبر جوان این گروه نوشته که «ما خودمان را به عنوان تشکیلات زیرزمینی و محرمانه‌ای که سرنوشتی تراژدیک داشت می‌دیدیم و زمان مرگمان بدون نشانی از امید یا نجات فرا رسید.»

آن زمان نوزدهم آوریل سال ۱۹۴۳ زمانی که نیروهای نازی به آن‌جا بازگشتند، پارتیزان‌های ضعیف، مسلح جنگیدند اما سرانجام توسط تانک‌ها و شعله افکن‌های آلمان‌ها، تسلیم شدند. زمانی که آن شورش در تاریخ ۱۶ می به پایان رسید، ۵۶ هزار نفر بازمانده با اعدام‌های بدون تأخیر یا تبعید به اردوگاه‌های کار اجباری مواجه شدند.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 191

ثبت نظر

ارسال