Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 5 و 5 دقیقه

طرز تهیه کرفس پلو / مواد لازم جهت تهیه کرفس پلو

ساعت 24- طرز تهیه کرفس پلو / مواد لازم جهت تهیه کرفس پلو / خواص کرفس / بهترین روش استفاده از کرفس / طرز تهیه پلوی خوشمزه کرفس

شنبه 31 فروردین 1398 ساعت 5:38

مواد لازم جهت تهیه کرفس پلو:
برنج 3 پیمانه
نعنا و جعفری خرد شده نصف پیمانه
گوشت چرخ کرده ( سفید یا قرمز ) 300 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
ساقه کرفس خرد شده 250 گرم
زعفران دم کرده 1 قاشق سوپخوری
نمک ، زردچوبه ، فلفل سیاه ، پودر سیر  به میزان لازم

طرز تهیه کرفس پلو:
در ابتدا برنج را از قبل با مقداری نمک خیس می کنیم . برای شروع کار ، پیاز را تفت می دهیم . گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و همراه با پیاز داغ تفت می دهیم تا کمی رنگش تغییر کند .
ادویه را اضافه می کنیم و خوب با گوشت و پیاز مخلوط می کنیم تا گوشت به خوبی مزه دار بشود . اجازه می دهیم تا گوشت کمی تفت بخورد و نیم پز بشود .
اگر دوست دارید غذای خوش رنگ و بو دار تری داشته باشید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را هم اضافه می کنیم . سپس کرفس خرد شده را به همراه نعنا و جعفری خرد شده به گوشت اضافه و همراه با بقیه مواد تفت می دهیم . به جای جعفری از گشنیز هم می توانیم استفاده کنیم و اینکه از برگ های جوان و کوچک خود کرفس که خرد کردیم هم میشود استفاده کرد .
وقتی کمی از آب میان بافتی کرفس تبخیر شد و همه مواد با هم تفت خوردن ، زیر شعله را خاموش می کنیم . برنج خیس خورده رو به قابلمه آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم , نمکش را اندازه می کنیم و بعد برنج را آبکش کرده و مقداری روغن کف قابلمه می ریزیم .
بعد از گذاشتن ته دیگ دلخواه ، برنج را به صورت یکنواخت کف قابلمه پخش می کنیم . حالا یک لایه از مواد گوشتی و کرفس رو روی برنج می ریزیم و پخش می کنیم و دوباره لایه بعدی رو برنج می ریزیم و همین طور مراحل را تکرار می کنیم تا همه مواد به اتمام برسد . حالا درب قابلمه را قرار می دهیم ، شعله را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا برنج دَم بکشد . نهایتا با مخلفات دلخواه سرو می کنیم .

خواص کرفس :
کرفس یک منبع غذایی مهم مواد مغذی آنتی اکسیدانی معمول، از جمله ویتامین C، بتا کاروتن و منگنز است. اما "ادعا به شهرت" از لحاظ مواد مغذی آنتی اکسیدان ممکن است بسیار مفید باشد. بسیاری از این مواد مغذی در دسته های آنتی اکسیدان های فنول قرار می گیرند و نشان داده شده است که مزایای ضد التهابی را نیز ارائه می دهند.
علاوه بر این،عصاره های کرفس برای جلوگیری از واکنش های التهابی در دستگاه گوارش و رگ های خونی مفید نشان داده شده است. جالب توجه است، برخی از مطالعات حیوانی نشان دهنده توانایی عصاره های کرفس برای کمک به حفاظت از دستگاه گوارش و کبد پس از مصرف آکریل آمید است. (اکریلید ها مواد شیمیایی بالقوه سمی هستند که از طریق واکنش قندها و اسیدهای آمینه تشکیل می شوند، معمولا از طریق فرایند سرخ کردن.)
در مطالعات حیوانی، عصاره های کرفس حاوی apiuman نشان داده شده است که بهبود یکپارچگی پوشش معده، کاهش خطر زخم معده (زخم معده)، و کنترل بهتر سطح ترشحات معده را انجام می دهد.

از آنجایی که استرس اکسیداتیو مزمن و التهاب بیش از حد عوامل خطر اصلی برای توسعه بسیاری از انواع سرطان است،دانشمندان علاقه مند مزایای بالقوه مصرف کرفس برای جلوگیری از سرطان ا مشاهده کرده اند. در مورد مزایای کرفس برای سرطان معده، سرطان روده بزرگ و سرطان مثانه تحقیقات انسانی هم صورت گرفته است.

کرفس را با ساقه های راست و خم کرده، انتخاب کنید. برگ باید تازه و واضح باشد. هنگام انتخاب کرفس، این قاعده را به یاد داشته باشید: رنگ تیره تر، طعم قوی تر.

کرفس تازه خرد شده مواد مغذی خود را بسیار بهتر نگه می دارد تا اینکه حتی چند ساعت آن را ریز ریز کنید و آن را ذخیره کنید.

کرفس بخارپز نه تنها طعم آن را حفظ می کند، بلکه بیشتر مواد مغذی آن را تا 99 درصد از آن ها در واقع حفظ می نماید. ( طرز تهیه کرفس پلو )

تعداد بازدید : 210

ثبت نظر

ارسال