Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 12 و 45 دقیقه

طرز تهیه دلمه پیاز / مواد لازم جهت تهیه دلمه پیاز

ساعت 24-طرز تهیه دلمه پیاز / مواد لازم جهت تهیه دلمه پیاز / مواد لازم پوشش دلمه / مواد لازم داخل دلمه / مواد لازم سس دلمه / طرز تهیه مواد داخل دلمه / نکاتی در مورد دلمه پیاز

جمعه 13 اردیبهشت 1398 ساعت 10:15


مواد لازم پوشش دلمه :
پیاز سفید وبزرگ ....5 عدد

مواد لازم داخل دلمه:
پیاز ....................... 1 عدد
گوشت چرخ کرده ........ به مقدار لازم
ادویه گوشت .............به مقدار لازم
برنج ......................بک  فنجان نیم پز شده
رب گوجه فرنگی ......... 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع ............... 3 قاشق غذاخوری
آب ........................ 3 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ................ به مقدار لازم
سماق .................... به مقدار دلخواه
ریحان خشک .............. به مقدار دلخواه
نمک ...................... به مقدار لازم
کشمش ................دلخواه
بجای ریحان  از جعفری یا شوید تازه هم میشه استفاده کرد

مواد لازم سس دلمه:
رب گوجه فرنگی ......... به مقدار لازم
آب ........................ به مقدار لازم
روغن مایع ................ به مقدار لازم
سرکه .....................یک قاشق غذا خوری
ابلیمو ..................... یک قاشق غذا خوری
شکر  دلخواه من سه قاشق غذا خوری ریختم

دلمه یکی از غذاهای ویژه کشورهای خاورمیانه و نواحی اطراف آن مثل بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی می‌باشد. واژه دلمه یک لغت ترکی و به معنی "پُرشده" می باشد. دلمه ها از نظر های مختلف متنوع هستند و می ‌توان آن را به شکل‌های دلمه با برگ انگور، فلفل دلمه، کدو، پیاز، دلمه کلم، گوجه فرنگی و دلمه بادمجان  مهیا نمود.
دلمه با توجه به ذایقه و سلیقه افراد با طعم‌ های مختلفی سرو می‌ گردد. بعضی از افراد این غذای خوشمزه و عالی را با چاشنی ترش و شیرینی مثل  رب ‌انار که مناسب برای دلمه برگ‌ مو است مورد پسندشان می باشد و برخی دیگر افراد با چاشنی رب گوجه ‌فرنگی که برای انواع دلمه سبزیجات مناسب است این غذا را سرو می نمایند که در هر دو حالت خوشمزه می باشد .

در حال حاضر پیاز در تمام نقاط دنیا کشت می گردد ولی منشاء اصلی  آن ایران و افغانستان بوده است و از این دو کشور به نقاط دیگر دنیا صادر می گردد لذا  استفاده از پیاز در شمار زیادی از غذاهای ایرانی و فرنگی متداول است اما در این دستور پخت قصد داریم شما را با طرز تهیه دلمه پیاز که یک غذای متفاوت وخوشمزه است آشنا نماییم. ( طرز تهیه دلمه پیاز )

طرز تهیه دلمه پیاز:
پیازهای پوشش دلمه را پوست کنده و سر و ته آن ها را می گیریم و یک برش طولی تا مرکز پیاز، روی هر کدام ایجاد می کنیم. ظرفی را پر از آب کرده و روی شعله ی اجاق می گذاریم وقتی آب به جوش آمد، پیازها را به مدت حدود 10 دقیقه داخل آب جوش می گذاریم تا نرم شود سپس پیازها را از آب خارج کرده و بعد از خنک شدن، لایه های آن ها را جدا می کنیم. 2 عدد  پیاز با اب لبو  حرارت دادم  تا رنگش بنفش گردد .
طرز تهیه مواد داخل دلمه :
پیاز خورد شده  را در روغن تفت داده وگوشت وادویه را اضافه کرده سپس  رب گوجه فرنگی واب  را اضافه تا گوشت پخته شود  از روی حرارت برداشته وبقیه  مواد را اضافه وخوب مخلوط می کنیم وداخل لایه های پیاز را با این  مخلوط پر کرده و پیاز را رول می کنیم  در ظرف می چینیم
در ظرف دیگری مواد  سس را خوب مخلوط کرده  روی دلمه ها می ریزیم وظرف  دلمه را روی شعله کم  اجاق قرار می دهیم تا بپزد  دلمه هایی که با اب لبو قرمز شد را در ظرف دیگری می چینیم و سس  دلمه  رو :اب لبو را با سرکه شکر  وابلیمو و روغن مایع  مخلوط می کنیم تا رنگ خود را حفظ کند
دلمه ها رو کف ظرف ففط یک ردیف بچینید

نکاتی در مورد دلمه پیاز :
دلمه پیاز هم از گروه دلمه و کوفته است
زمان تهیه مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه می باشد
و زمان پخت و انتظارآماده شدن آن در حدود 1 ساعت است .
دلمه پیاز را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا –میل نمایید
همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار – سرو نمود .
شما برای پختن دلمه پیاز می‌ توانید به جای سبزی دلمه فقط از ریحان خرد شده مصرف نمایید.
همچنین  می توان برنج و لپه را حذف نموده و بلغور را جایگرین آن نمایید.
اضافه نمودن رب گوجه فرنگی و سماق به مواد میانی دلمه دل ‌خواه است اما برای آماده کردن سس نباید آن‌ها را حذف نمود.
سعی کنید پیازها را زیاد آب پز نکنید زیرا در این صورت خیلی له می‌ گردند و قابل پرکردن با مواد میانی نخواهند شد.
سبزی دلمه شامل: ترخون، گشنیز، مرزه و جعفری (از هر کدام به یک اندازه) می باشد. ( طرز تهیه دلمه پیاز )

تعداد بازدید : 214

ثبت نظر

ارسال