نشست «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از منظر هنر تئاتر» برگزارش شد.
، مرتضی حسینی مدیرکل امور هنری بنیاد شهید در نشست اندیشه ورزی با محوریت «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از منظر هنر تئاتر» با اشاره به ضرورت پرداختن به موضوع ایثار اجتماعی در آثار نمایشی بیان کرد: ایثار اجتماعی یکی از مهمترین موضوعاتی است که این اداره کل در آثار تولیدی به آن توجه دارد ضمن اینکه هنر نمایش باید در خدمت ترویج فرهنگ متعالی باشد.
مسعود فرهنگ کارگردان تئاتر نیز در این نشست بابیان اینکه پرداختن به هنرهای نمایشی از ابتدای تأسیس بنیاد شهید در اولویت قرار گرفت، گفت: بنیاد در گذشته از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فجر بود و در دهههای ۶۰ و ۷۰ بین ۶۰ تا ۸۰ درصد آثار نمایشی سراسر کشور با موضوع ایثار و شهادت و دفاع مقدس بود.
وی افزود: هنر نمایش میتواند فرهنگ ایثار و شهادت در کشور را ماندگار کند، برخی آثار به نمایش درآمده با این موضوع در تئاتر هیچگاه از اذهان پاک نمیشود و از آثار شاخص هستند و رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند که اگر تا ۵۰ سال آینده نیز در خصوص دفاع مقدس صحبت کنیم بازهم حرف برای گفتن وجود دارد.
فرهنگ با اشاره به مقوله ایثار اجتماعی بهعنوان شکل دیگری از ایثار و شهادت خاطرنشان کرد: باید در آثار و نمایشها به این موضوع بپردازیم که به چه دلیل ایثار اجتماعی کمرنگ و یا فراموششده است و اینکه یک شهروند چطور میتواند با ایثار اجتماعی زندگی بهتری داشته باشد.
وی با اشاره به تولید ۲۰۹ نمایش با محوریت دفاع مقدس از سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۹ یادآور شد: این آمار نشان میدهد که سالانه ۷ اثر با موضوع یادشده تولید میشود که با توجه به جمعیت ایثارگران و خانوادههای آنها بسیار کم است، کانون نمایشهای دینی در راستای اهداف بنیاد شهید و امور ایثارگران توانست ۳۳۹ نمایش با محوریت ایثار و شهادت را در استانهای کشور به نمایش بگذارد و بازهم نیاز به پرداختن بیشتر به این موضوع احساس میشود.
این کارگردان تئاتر در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با تعاملات به وجود آمده میان بنیاد با سازمانها بهویژه وزارت آموزشوپرورش، در جهت آشنایی نسل جوان با مفهوم ایثار اجتماعی و نمایش الگوهای دینی و قرآنی، گامی در جهت تولید بیشتر آثار با مضمون دفاع مقدس برداریم و در این زمینه به شکوفایی برسیم.
انتهای پیام
ثبت نظر