Fa En چهارشنبه 7 آذر 1403 ساعت 12 و 2 دقیقه

رویکرد علمی پژوهشی «اسرار دریاچه»

رویکرد علمی پژوهشی «اسرار دریاچه»

آرمین ایثاریان که با فیلم «اسرار دریاچه» در بخش مستندهای بلند مسابقه ملی دوازدهمین جشنواره سینماحقیقت حضور دارد، رویکرد فیلمش را علمی پژوهشی معرفی کرد و گفت: این فیلم سه دستاورد مشخص علمی دارد که در طول ساخت آن به دست آمده است.

سه شنبه 13 آذر 1397 ساعت 20:20

این کارگردان درباره این فیلم به ایسنا توضیح داد:"اسرار دریاچه" به معرفی منطقه باستانی تخت سلیمان و بازمانده بناهای تاریخی این محوطه پرداخته و در طول این معرفی، مراحل اکتشاف و رسیدن به اعماق دریاچه به تصویر کشیده می‌شود. ساختار فیلم در گونه مستند علمی پژوهشی و اکتشافی است و برای ساخت آن از دانش و تخصص حوزه‌های مختلفی از استادان دانشگاه تهران ، دانشگاه صنعتی شریف ، دانشگاه قزوین و موسسه باستان شناسی آلمان استفاده شده است.

وی با اشاره به مستندهایی که پیش‌تر درباره منطقه تخت سلیمان ساخته شده است، افزود: از آثارمهم و زیبایی که درباره منطقه تخت سلیمان ساخته شده می‌توان به فیلم "تخت سلیمان" ساخته استاد مرحوم "منوچهرعسگری نسب" درسال 53 و فیلم "غرقاب" ساخته "پیروز کلانتری" در سال 83  اشاره کرد که هرکدام ویژگی‌های درخشانی از منظری خاص برای معرفی منطقه داشته‌اند.

این مستندساز با اشاره به مواجهه دانش نوین در رویارویی با افسانه‌ها، اسطوره‌ها و فرهنگ شفاهی منطقه تخت سلیمان به عنوان رویکرد اصلی فیلمش توضیح داد: مرز ظریف روایت با رویکرد علمی و ویران نشدن افسانه‌ها و اسطوره ها چالش اصلی من بود. هدف نهایی فیلم دست یابی به اعماق دریاچه و بستر نهایی آن برای اولین بار در تاریخ بود و می‌خواستیم رازهای پنهان آن را به تصویر بکشیم.

ایثاریان درباره سه دستاورد علمی فیلم اظهار کرد: این فیلم ، سه دستاورد مشخص علمی و قابل مطرح کردن را با خود به‌همراه دارد که در طول ساخته شدنش به دست آمده است. اول رسیدن به اعماق دریاچه و گرفتن تصاویر از آن که با خطرات جانی بسیار و دشواری و آزمون و خطای بالایی به چنگ آمد. دوم ، بدست آوردن نقشه دیواره و بستر دریاچه که برای اولین بار انجام شد و زمان بسیار زیادی را به خود اختصاص داد. سوم، کشف یک گونه جدید جانوری که در آب مسموم با آرسنیک سازگار شده و در آن زیست می‌کند.

وی در ادامه افزود: افزون بر این دستاوردها می‌توان به ضبط نماهایی برای نمایش تغییرات تقویمی کل منطقه اشاره کرد که به جرات می‌توان گفت برای اولین بار در ایران انجام شده است. پلان‌های تایم لپس چهارفصل که ضبط آنها یک سال کامل زمان برد و یک تیم 4نفره ، 12 ماه ، هر هفته  از کوهی به ارتفاع 2000 متربالا می‌رفتند تا کارت حافظه را عوض کنند.

کارگردان «اسرار دریاچه» در پایان خاطرنشان کرد: به گمان من مهمترین دستاورد فیلم، رویایی بود که با لطف خداوند و همراهی و همدلی گروه پرتلاش و شکست ناپذیرِمان  بالاخره به حقیقت پیوست و توانستیم برای اولین بار به اعماق دریاچه دست پیدا کنیم و تصویر بگیریم. این رویداد بی شک وجه تمایز فیلم «اسراردریاچه» از دیگر فیلم های ساخته شده است. 

انتهای پیام 

تعداد بازدید : 213

ثبت نظر

ارسال