در یکی دو روز اخیر در فضای رسانهای کشور بخصوص در رسانههای اجتماعی فضای مجازی صحبتهایی از قول محسن تنابنده دست بهدست میشود که شائبه بروز مشکل بین سازندگان سریال پایتخت با صداوسیما را ایجاد کرده و باعث شایعاتی در این زمینه شده است. اما آیا واقعا این اتفاق افتاده و پایتختیها با مدیران تلویزیون به مشکل برخوردهاند؟
داستان از آنجا آغاز شد که محسن تنابنده اعلام کرد که «اگر شرایط مهیا نشود، پایتخت ۶ آخرین حضور من در تلویزیون است.» در ادبیات رسانهای چهرههای سینما- تلویزیون هم میدانیم که مهیا شدن شرایط یا به حل شدن مسائل مالی اشاره دارد یا به دشواریها و چالشهای ممیزی؛ و این در حالی است که بخصوص در مورد پایتخت تاکنون نه شایعه بدقولی صداوسیما وجود داشته و نه سختگیری در مبحث ممیزی که حتی در پایتخت ٥ این سریال شماری از قرمزترین خطوط (!) تلویزیون را هم رد کرده بود و کسی هم متعرض این کار نشد!
بهترین کسی که در این زمینه میتواند اطلاعات خوبی به رسانهها بدهد، الهام غفوری است. تهیهکننده پایتخت؛ که در ارتباط مستقیم با مدیران صداوسیما کارهای تولید این سریال را پیش میبرد. الهام غفوری اما در گفتوگو با «شهروند» منکر هر نوع اختلافی در مورد پایتخت میشود: «نمیدانم منظورشان چه بوده. ولی ما درحال حاضر با کسی مشکلی نداریم و کارهای پایتخت ٦ را داریم طبق زمانبندی پیش میبریم.» تهیهکننده پایتخت ادامه میدهد که «در حال حاضر قراردادهای عوامل همه تنظیم شده و آماده شروع کار هستیم.» او به صراحت وجود هر نوع مشکلی را با مدیران تلویزیون تکذیب میکند! این یعنی که محسنخان تنابنده که ید طولایی در انتقاد از مدیران دارد، تا اینجای بازی یک گل عقب افتاده است!
صحبتها و در حقیقت درد دلهای محسن تنابنده (اگر نخواهیم بهسیاق عدهای که به این ماجرا بدبین هستند، آن را تهدید تنابنده بخوانیم) از این قرار بود که «اگر شرایط لازم مهیا نشود فصل ۶ پایتخت آخرین حضور من در تلویزیون خواهد بود.» تنابنده در ادامه هم دلیل دلگیریاش را چنین خلاصه کرده بود: «تلویزیون عاشق محصول است نه سازنده. وقتی محصول تولید شود، ما فراموش میشویم. سیاست یک بام و دو هوای تلویزیون، آدم را آزار میدهد.»
انتقاداتی کلی که هر برنامهسازی میتواند داشته باشد و ربط چندانی به مهیا شدن شرایط ندارد! از همان لحظه انتشار این صحبتها مخاطبان این سریال به دو گروه موافق و مخالف تنابنده تقسیم شدند و واکنشهای مختلفی در این مورد نشان دادند. مخالفان در این میان با اشاره به ماجرای اکران خصوصی فیلم قسم و اعتراضات تنابنده به ممنوعالتصویری مهناز افشار (که بعدتر معلوم شد خبری نبوده و بیشتر مسائل خبرسازی دوستان و نوعی استفاده تبلیغاتی از محدودیتهای مشهد بوده) این اعتراضات را هم در همان راستا و بهواقع خبرسازی تنابنده برای کسب امتیازات بیشتر عنوان کردند؛ بهخصوص که اتفاقی هم در روزهای اخیر رخ نداده بود و مدیران تلویزیون در چند گفتوگوی رسانهای حمایتشان را از سری ششم این سریال اعلام کرده بودند.
غلامرضا الماسی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک همین چند روز پیش با اعلام «پرداخت شدن تمام بدهیهای صداوسیما به سریالسازان» عملا دست پایتختیها را از انتقاد بهدلایل مالی بست. این یعنی پایتختیها حداقل از نظر مالی نمیتوانند شکایت چندانی داشته باشند. درباره ممیزی هم همانگونه که گفتیم، پایتختیها تاکنون در قیاس با دیگر سریالها با دست بازتری به خطوط قرمز تلویزیون نزدیک شده بودند و بهنظر نمیرسد که امسال این قاعده برقرار نباشد و تغییر کرده باشد. در این میان میماند بخش دیگری از سخنان غلامرضا الماسی که درباره نسخه سینمایی پایتخت صحبت از مذاکره با سازندگان کرده و تصریح کرده بود که «مجوز فیلم پایتخت باید از سمت سازمان صداوسیما باشد».
حالا گفته میشود تنابنده از این قضیه عصبانی است که چرا باید مالکیت معنوی این برند را با تلویزیون شریک باشد. توپوتشرهای اخیر او را هم باید در این راستا معنی کرد. حداقل اینکه تکذیبهای الهام غفوری و مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک چیزی جز این نمیگویند!
ثبت نظر