شبکه سلامت سیما با هدف ارائه راهکارهای اصلاح رفتار در زمینه خوردنیهایی که چاقی را به ارمغان دارند، برنامه اینفوگرافی «من یک چاق خوشحال هستم» را روی آنتن میبرد؛ برنامهای که تلاش میکند با مدیریت ذهن و تغییر در سبک زندگی راهکارهای موثری را به مخاطبانش آموزش دهد.
، «میلاد شاهجانی» ـ تهیهکننده و کارگردان مجموعه «من یک چاق خوشحال هستم» ـ چاقی را چالشی برای ایران و جهان میداند. چالشی که زنگ خطر آن مدتهاست به صدا درآمده و باید برای آن چارهای اندیشید. بیماریای پنهان که عامل بسیاری از بیماریهای قلبی، عروقی، استخوانی و حتی مرگ های زودهنگام حاصل آن است.
شاهجانی نیازسنجی شبکه سلامت سیما را مهمترین عامل در تولید اینفوگرافی «من یک چاق خوشحال هستم» میداند و میگوید: نیازسنجی یکی از اولویتهای شبکه به شمار می رود. به عبارت دیگر موضوعات مبتلا به جامعه در شورای سیاستگذاری بررسی و به برنامهسازان پیشنهاد میشود.
وی ارائه طرح از سوی تهیهکنندگان و برنامهسازان را راهکار دیگری در زمینه تولید برنامه خوانده و میگوید: در این اینفوگرافی تلاش میشود تا دیدگاه ذهنی افراد نسبت به مقوله پرخوری تغییر کند و شخص را با ویژگی های محیطی که او را وادار به پرخوری میکند، آشنا کند. به عبارت دیگر مقابله با چاقی و برداشتن قدمهای اول برای مبارزه با چاقی از جمله اهداف ساخت برنامه است.
شاهجانی تاکید میکند: در «من یک چاق خوشحال هستم» هیچگونه نسخه لاغری برای مردم تجویز نمیشود. چرا که رژیمهای غذایی مستلزم شناخت شرایط فردی و مشورت با متخصص تغذیه است و هر کس نیازمند رژیم غذایی متناسب با نیازهای خود است. از آنجا که نمی توان برای گروههای متعدد یک نسخه واحد غذایی در نظر گرفت در این برنامه بر واکنش های ذهنی که ولع خوردن را در فرد به وجود می آورد، بیش از پیش تاکید می شود.
این تهیهکننده ریزه خواری و ولع خوردن را از جمله چالش های وضعیت موجود دانسته و اضافه میکند: بسیاری از کنشگران اجتماعی مانند شیرینی فروشی، آجیل فروشی، فست فودها و ... همه و همه در ایجاد چاقی فرد نقش دارند و ما تلاش میکنیم تا با معرفی این کنشگران به مردم یاد دهیم، روش های مقابله با آنها چیست.
وی تاکید می کند: روش ذهنی ارائه شده در این برنامه را می توان در جای جای زندگی پیاده کرد. به عنوان مثال افراد سیگاری میتوانند وسوسه کشیدن سیگار را همچون لذت شیرینی خوردن مهار کنند. به طور کلی در «من یک چاق خوشحال هستم» تلاش کرده ایم تا مدیریت عادات بد را آموزش دهیم.
وی انیمیشن را در ذات خود جذاب می داند و می گوید: نوع گویش مطالب نیز با توجه به مخاطب عام به صورت گپ و گفت انتخاب شده و دوست عزیزم «نوید نوروزی» با بداههگوییهایش توانست در قالب دانای کل در قصه چاق خوشحال بنشیند و ناخودآگاه ارتباطی دوطرفه بوجود آورد.
شاه جانی اعتقاد دارد؛ عنوان چاق خوشحال پارادوکسی در مخاطب ایجاد میکند و بیننده را به فکر وامی دارد اگر از چاق بودن خوشحالی؟! پس چرا به دنبال تغییر میگردی؟ به این ترتیب می توان از چرایی به چگونگی رسید و نتیجه مطلوب را به دست آورد.
عبور از کلیشه ها موضوع دیگری بود که این تهیه کننده به آن اشاره کرده و می گوید: موج لاغرشدن در برخی از افراد به صورتی بیمارگونه به چشم میخورد و تمام سعی ما این بوده تا آنها را از دایره گفتمان خود خارج نگاه داریم. اصولا مباحث در دو بعد فردی و اجتماعی قابل بررسی هستند. شادی به طور اخص موضوعی فردی به شمار میرود و به تعداد مردم جهان می توان برای شادی فرد نسخه نوشت اما می توان شادی را در بعد اجتماعی تسری داد. به عنوان مثال اگر جامعه به سمت درست زیستن هدایت شود، قاعدتا می توان انتظار شادی افراد را داشت. در یک آپارتمان قانون مند افراد با آرامش زندگی می کنند در حالی که در آپارتمان دیگر که افراد به حقوق همسایگان اهمیت نمی دهند همواره تنش وجود دارد.
گفتنی است «من یک چاق خوشحال هستم» در ۳۰ قسمت با ساختار انیمیشن روی آنتن شبکه سلامت سیما می رود و در آن موضوع بهره گیری از مغز هوشمند برای مدیریت و اصلاح بیش خوری و اضافه وزن به تصویر کشیده می شود.
میلاد شاه جانی کارگردانی و تهیه کنندگی این برنامه را برعهده داشته؛ نازنین باقران نائینی آن را نوشته و نوید نوروزی گویندگی آن را بر عهده گرفته است.
انتهای پیام
ثبت نظر