Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 1 و 9 دقیقه

خلاقیت ندارند و کپی‌برداری می‌کنند

خلاقیت ندارند و کپی‌برداری می‌کنند

یک مدرس ارتباطات معتقد است که عوامل برنامه قسمتی از نمونه خارجی مسابقه را کپی و  مسابقه تولید می‌کنند و این مساله به عدم خلاقیت و عدم توجه به باروری بیشتر در این نوع کارها بر می‌گردد.

پنجشنبه 15 اردیبهشت 1398 ساعت 13:54

غلامرضا آذری درباره کپی‌برداری مسابقات از نمونه خارجی آن‌ها بیان کرد: هر اثری برای خود حق قانونی، حقوقی و اخلاقی دارد. به نظرم این حق باید به صاحب خود ارائه شود و فرقی نمی‌کند که این اثر، یک تابلو نقاشی، مقاله یا اثر هنری باشد. اگر شما از مقاله‌ای استفاده کامل کنید وظیفه دارید که منبع و مرجع مقاله را ذکر کنید. در رسانه صوتی و تصویری به دلیل اینکه بیشتر با مواد بصری مواجه هستیم و شاهد کمتری داریم که آثار دقیقاً کپی شده‌اند، مقداری فضا دشوارتر می‌شود بنابراین راه‌هایی که پیشنهاد می‌شود این است که اصل اثر با کپی آن مقایسه شود.

او ادامه داد: این مقایسه باید عادلانه باشد و از طریق یک یا دو نفر انجام نشود بلکه یک کمیسیون جدی، علمی و تخصصی تشکیل شود که همه اعضای آن مرجع باشند. این کمیسیون باید تشخیص دهد که چه میزان از یک اثر بهره‌برداری شده و بخواهند تصحیح شود و اولین بعد اخلاقی این است که آخر برنامه ذکر شود که ما از این برنامه‌ها ایده گرفتیم و از برخی به طور مستقیم استفاده کردیم؛ البته اگر ذکر نشود عملاً کار غیراخلاقی، غیرحرفه‌ای و سرقت ایده، اندیشه و سلیقه اتفاق می‌افتد.

این مدرس دانشگاه در پاسخ به این پرسش که چرا برنامه‌سازان به سمت تولید برنامه مشابه گام برمی‌دارند و این مساله از تصمیم برنامه‌ساز ناشی می‌شود یا مدیران صداوسیما، تصریح کرد: به نظرم هر دو طرف می‌توانند در این اتفاقات نقش داشته باشند. اگر مدیر مسؤولی در صدا و سیما یا هر جای دیگر بر روی کار خود نظارتی نداشته باشد ممکن است برای کار او سختی به وجود بیاید و این مساله طبیعی و واضح است. همچنین اگر پرسنل آن مدیر در حق یک اثر ظلم و آن اثر را تفسیر به رأی کند باز هم عدم نظارت مدیر باعث شده این اتفاق بیفتد البته اگر مدیر نظارت داشته باشد و باز هم این اتفاق بیفتد، نشان می‌دهد که حرفه‌ای و تخصصی نبوده و بسیار سطحی بوده است.

آذری بیان کرد: بنابراین توصیه می‌کنم که کمیسیون چندنفره تشکیل شود و یکی از وظایف کمیسیون این است که به اثر هنری در هر شکلی فکر کند.

این مدرس دانشگاه در پایان گفت: به نظرم بسیاری از تهیه‌کنندگان حاضرند برنامه‌ریزی کنند اما حاضر نیستند بهترین فیلمنامه‌نویسان را تشخیص دهند. ما فیلمنامه‌نویسان و نویسندگان خوبی داریم که دارای نظر، رأی و عقیده‌اند بنابراین می‌توان از آن‌ها دعوت کرد تا مسابقه تلویزیونی را متنوع‌تر کنند و همچنین باید سهم مالی به این افراد اختصاص داده شود. اما اینکه ایده‌ای را از برنامه دیگری بگیرند و مصادره به مطلوب کنند از نظر اخلاقی صحیح نیست.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 193

ثبت نظر

ارسال