اهالی رسانه امروز به مناسبت روز خبرنگار به مرکز هنرهای نمایش رادیو رفتند تا از نزدیک شاهد اجرای نمایش رادیویی «شب تاریک» با بازی جمعی از بازیگران رادیو باشند.
، در این روز همچنین نشست خبری حمیدرضا افتخاری، مدیر رادیو نمایش برگزار شد و در ادامه خبرنگاران از استودیو هشت رادیو نمایش بازدید کردند.
خبرنگاران رسانههای مختلف امروز ـ ۱۹ مرداد ماه ـ از نزدیک شاهد اجرای بازیگران مجموعه ۱۵ قسمتی «شب تاریک» به کارگردانی رضا عمرانی و نویسندگی یاسمن شگرگزار و بازی شمسی صادقی، مهرداد مهماندوست، امیر فرهانیان، شیوا رفیعیان، بهادر ابراهیمی و تعداد دیگری از بازیگران در استودیوی قدیمی رادیو، بودند.
این مجموعه درباره وضعیت زندگی یک خانواده شهرستانی است که در روستا زندگی میکنند. مرد خانواده از کار بیکار شده و ناچار است به شهر برود که درگیر ماجراهایی می شود.
رضا عمرانی از کارگردانان رادیو نمایش توضیحاتی را دربارهی دشواری کار تولید نمایش در رادیو نمایش ارائه داد و با پذیرش اینکه اغلب کارهای نمایشی رادیو مناسبتی هستند، ابراز تاسف کرد که همین کارهای مناسبتی هم در دقیقه ۹۰ تولید و پخش می شوند و به همین دلیل همیشه کارهای مناسبتی ضعیف بوده اند.
او در عین حال یادآور شد که در ارتباط با ادبیات کلاسیک ایران نمایشهایی تولید شده است و در این ارتباط به نمایشهایی بر اساس کتاب شاهنامه اشاره کرد.
عمرانی تصریح کرد: در ارتباط با پرداختن به آثار معاصر هم مشکلاتی وجود دارد که یک بخشی از آن مربوط به ممیزی و بخش دیگر آن پرداخت حق و حقوق معنوی ناشران و مولفان است؛ البته شرایط ممیزی در صداوسیما با ممیزی در وزارت ارشاد متفاوت است.
او با بیان اینکه باکیفیتترین برنامهسازی در رادیو، تولید نمایش است، گفت: نمایش همیشه ساختار الف محسوب میشده آن هم به دلیل کار گروهی. ما در رادیو نمایش کار طنز و کمدی هم داشتیم اما موافقم که نباید خیلی جیغ و داد کنیم و خشونت را ترویج دهیم. با ورود مدیریت جدید آقای افتخاری بناست ایدههای جدیدی در این زمینه داشته باشیم و جزو علاقهمندیهای ایشان هست که به ژانرهایی که در رادیو کمتر پرداخته شده و بیتوجهی شده بپردازیم.
در ویدئوی زیر میتوانید بخشهایی از تمرین عوامل مجموعه نمایش «شب تاریک» را مشاهده کنید:
مدیر رادیو نمایش: آثار جهانی جامانده را نمایش میکنیم
مدیر رادیو نمایش اعلام کرد که این شبکه از این پس قرار است آثار مهم ادبی جهان را که پیشتر جا ماندهاند، به اثر نمایشی تبدیل کند.
، افتخاری با بیان اینکه مبنای رادیو نمایش در دوره جدید تعامل با شبکههاست، اظهار کرد: بنا به نیاز شبکههای مختلف رادیویی، نمایش تولید میکنیم. ممکن است برخی رادیوتئاترها را با تلویزیون تولید کنیم که باید خود شبکهها این درخواست را مطرح کنند.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه چرا تولید نمایشهای اقتباسی بر اساس آثار نمایشی و ادبی مطرح در دنیا در مرکز هنرهای نمایشی رادیو رو به کاهش کاهش بوده و نمایشهای مناسبتی جایگزین آن شده است؟ اظهار کرد: کارهای ارزشمند ادبیات جهان پیش از این به نمایشهای رادیویی تبدیل شدهاند اما کنداکتور خوبی به آنها تعلق نگرفته و شنیده نشدهاند. ضمن اینکه رادیو نمایش در حال بررسی است تا آثار مهم جهان را که جا ماندهاند به اثر نمایشی تبدیل کند.
او همچنین اعلام کرد، برای احیای «قصه شب» در رادیو ایران برنامه داریم و قرار است کیفیت این برنامه بالاتر رود.
مدیر رادیو نمایش درباره رویکرد جدید رادیو نمایش تصریح کرد: از ابتدای مهر رویکرد برنامهسازی در رادیو نمایش متفاوت خواهد شد و با ساز و کار جدیدی به حوزه تولید نمایشهای رادیویی ورود خواهیم کرد. به نوعی که از این به بعد از تهیهکنندگان، طرح نمایشی دریافت میکنیم و آنها با شکلگیری تیمهای نمایشی این فرآیند را پیش می برند. پیش از این نویسندهها متن میآوردند و حالا تهیهکنندگان هستند که طرح میآورند و بنابراین نویسندگان ابتدا باید سراغ تهیهکنندگان بروند.
افتخاری درباره گونههای نمایشی رادیو نمایش توضیح داد: نمایشهای رادیو از گونههای سنتی گرفته تا گونههای مدرن که در دنیای نمایش به آنها پرداخته میشود را شامل می شود که اولویت ما با این مدل از فرمهای جدید است و شانس تصویب بیشتری نسبت به سایر طرح ها دارند.
وی اعلام کرد، بعد از محرم و صفر یک سریال ۳۰ قسمتی طنز نمایشی تولید میشود که از دهم آبان ماه پخش آن شروع می شود.
افتخاری همچنین درباره نمایش های فاخری که پیش از این در رادیو نمایش تولید و پخش میشد، بیان کرد: آرشیو رادیو نظم درستی ندارد، موجودی آنالوگ به دیجیتال تبدیل شده است ولی هنوز قابل استفاده نیست و خود ما باید ساز و کاری طراحی کنیم که از زحمات دوستان بهره بگیریم. برخی از کارها فقط یک بار اما برخی آثار چندین بار پخش شده اند که به طور کلی در حال بررسی آنها هستیم.
مدیر رادیو نمایش در بخشی از این نشست، درباره جشنواره «نوایش» نیز توضیح داد: رادیو نمایش پیش از این دو جشنواره در حوزه نمایشهای کوتاه رادیویی اجرا کرده بود که با نام های دیگری برگزار شدند. از آنجا که شبکه نمایش نیاز به نوعی شوک داشت «نوایش» را در سومین دوره آن طراحی کردیم و قرار است سالی یک بار یا دوبار آن را برگزار کنیم. به همین منظور از ۲۵ تیر ماه ۹۸ دریافت آثار را شروع کردیم. در زیرساختها مشکلاتی داشتیم با این حال با تغییر سایت آثار را دریافت کردیم که جمع آثار به ۴۸۶ رسید و ۳۶۸ اثر به بخش داوری راه پیدا کرد؛ ۲۲۴ اثر در بخش حرفهای و ۱۴۴ اثر هم در بخش مردمی که این آثار از ۲۰ استان بودند. بخش مردمی جشنواره «نوایش» با هدف کشف استعداد طراحی شده است و قرار است برگزیدههای این آثار در دهه ولایت از رادیو نمایش پخش شود و به نوعی به صورت غیررسمی جذب استعداد خواهیم داشت. همچنین ما اینجا فضایی را هم برای کارهای دانشجویی فراهم دیدهایم.
افتخاری درباره حضور کمرنگ رادیو تئاتر در جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: پرسش ما هم این بود که چرا رادیو تئاتر در جشنواره تئاتر فجر نیست. ما به شدت علاقمندیم که بخش رادیو تئاتر در این جشنواره دیده شود. خود ما هم برای رادیو تئاتر برنامههای زیادی داریم و امیدوارم در جلسات بعدی اتفاقات بهتری رخ دهد.
انتهای پیام
ثبت نظر