تولیت آستان قدس رضوی گفت: در هر زمینه از علم و دانش باید در بهترین درجه آن باشیم.
، حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی امروز در همایش رونمایی از محصولات جدید شرکت داروسازی ثامن و گرامیداشت روز داروسازی که در شرکت داروسازی ثامن برگزار شد، اظهار کرد: اگر به پیشینه خود نگاه کنیم، سرمدار طب دانش و علم بودیم. افرادی همچون فارابی، ابن سینا، زکریا رازی و خواجه نصیر الدین طوسی از ایران هستند. در رشتهها و زمینههای مختلف، ایرانیان و مسلمانان سرآمد سایرین بودند. این ادعای بیسندی نیست و دنیا به آن اعتراف کرده است. هزاران کتاب که فقط نوشتن آنها یکسال به طول میانجامد، از بین رفته و در دست نیست.
وی ادامه داد: به جرات میتوان ادعا کرد که یکی از بهترین منابع طب، طبابت و دانش پزشکی، کتاب ابن سینا است. این موضوعات گزافگویی و اغراق نبوده و جزو پیشینه و تاریخ ایران، ایرانیان و مسلمانان بوده است. در قلههایی قرار گرفتیم که کسی فکر نمیکرد یک ایرانی به این درجه برسد. در مسائل اقتصادی، پزشکی، نظامی و موضوضات مختلف دیگر سرآمد هستیم. قبل از انقلاب اکثر پزشکان کشور از هند، پاکستان و بنگلادش بودند. در جراحیهای سخت و حساس کسی به پزشکان ایران اعتماد نمیکرد و چشمش به خارج از کشور بود؛ اما در حال حاضر بهترین پزشکان، متخصصان و جراحان را داریم. اگر ادعا میکنیم که باید در قله علم و دانش قرار بگیریم، غلو نکردهایم.
تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: به محض این که یک ایرانی توسط دشمن کشته میشد، اعلام میکردند که خودکشی کرده است؛ اما واضح است که او را کشتهاند و گرنه چه دلیلی دارد که دانشمند کشور خودکشی کند؟ اگر دانشمندان را از بین نبرند، هوش، استعداد، علم و دانش او را برای خود میکنند. اصل و ریشه تکنولوژی که کشورهای دشمن به آن دست یافتهاند، از مسلمانان و ایرانیان است. وابستگی دائمی ذلت به همراه دارد.
مروی در خصوص تاکید امام خمینی(ره) خطاب به جوانان ایران تصریح کرد: امام خمینی( ره) دائما خطاب به مردم و جوانان ایران تاکید میکردند که اعتماد به نفس داشته باشید که گاهی این عبارت در مقطع کوتاه سخنرانی خود بالغ بر ۳۰بار توسط ایشان تکرار میشد. در دوران دفاع مقدس و سازندگی اعتماد به نفس را نشان دادیم. چیزهایی که حتی تصور داشتن آن را نمیکردیم، ساختیم. در دوران جنگ از کشور لیبی پنج فروند موشک وارد کردیم و شرط دادن موشک این بود که کشور لیبی خود اقدام به پرتاب موشک کند و دانش آن را به ما ندهد. با وجود این که یکی از موشکها گم شد؛ اما اکنون شهرک موشک داریم.
سود و منفعت میخواهیم؛ اما نه به هرقیمتی
وی با اشاره به این که هدف دانشمندان باید خدمت به مردم باشد نه پر کردن جیب خود، تشریح کرد: مافیای واردکننده و دلالها استقلال و عزت کشور را میفروشند تا جیبشان پر از پول شود که هیچ وقت پر نمیشود. موانع بسیار در سر راه قرار دارد اما باید با آنها مبارزه کرد. هدف دانشمندان این است که دارویی را تولید کنند و به مردم و کشورشان خدمت کنند؛ نه اینکه جیبشان را مملو از اسکناس کنند. مراکز تحقیقاتی باید گسترش پیدا کند تا بتوان برای فارغالتحصیلان، دانشجویان و جوانان ایجاد اشتغال کرد. همچنین نگاه تجاری و اقتصادی به دارو و داروسازی نداریم. گرچه منافع و سودآوری باید در این زمینه وجود داشته باشد اما این سودآوری نباید به جیب کسی منتقل شود. فضیلتهای اخلاقی غرب بر اساس منافع شخصی تعریف میشود و لذا سود به هر دلیل و قیمت، مخصوص غربیها است.
تولیت آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: در امور اقتصادی باید پیوست فرهنگی هم داشته باشیم. اگر دنبال سود هستیم، نگاه مادی را کنار میگذاریم و هدفمان گسترش حوزه کاری است. سودآوری و پر شدن جیب مختص غرب است. به سود میاندیشیم اما نه به هر قیمتی. در عرصه پزشکی باید تلاش کنیم تا کشور را از وابستگی برهانیم.
مروی اضافه کرد: امام رضا( ع) عالم آل محمد(ص) است. بزرگترین دانشمندان و متخصصان باید در مراکز تخقیقاتی مشهد به فعالیت بپردازند. حضرت رضا(ع) تنها در مسائل دینی و معرفتی خلاصه نمیشود؛ بلکه در حوزه داروسازی هم ایشان را الگو و عالم میدانیم. مرکز تحقیقات ثامن علاوه بر کشور، باید در دنیا نمونه باشد.
وی یادآور شد: نباید بایستیم، غفلت کنیم و از قافله علمی دنیا عقب بمانیم. نباید دست از کار بکشیم. باید دائما در حال تحقیق باشیم. دانشمندان با امکانات خوب و مناسب، باید از دانش، تجربه و هوش خود بهره گیرند و در راه تولید و پیشرفت آن را خرج کنند. قاب داروسازی را در تراز حضرت رضا ببینیم. نه در تراز یک شرکت خصوصی یا دولتی تحقیقاتی. چه کاری از این با ارزشتر که بتوانیم پنج سال عمر بیماری را افزایش دهیم.
انتهای پیام
ثبت نظر