Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 2 و 6 دقیقه

توصیه فخرالدین انوار در باغ فردوس چه بود؟

توصیه فخرالدین انوار در باغ فردوس چه بود؟

فخرالدین انوار گفت: توصیه می‌کنم برای دوره باغ فردوس سند تاریخی تهیه کنید، مشخصات و کارهای دانش‌آموختگان، مدیران و اساتید را جمع‌آوری کنید تا یک شناسنامه از مرکزی که بعدها تعطیل شد، داشته باشیم.

چهارشنبه 26 دی 1397 ساعت 2:1

،معاون سینمایی سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در اختتامیه نخستین همایش دانش‌آموختگان مرکز اسلامی فیلمسازی باغ فردوس سخن می‌گفت، در بخش دیگری از سخنانش گفت: مشتاق بودم که بچه‌های قدیم را ببینم، بچه‌های قدیم دو گروهند؛ یکی فارغ‌التحصیلان باغ فردوس و یکی بچه‌های سینما جوان. بهترین نیروهای فیلم ساز کشور برای آن دوران بودند.

فخرالدین انوار یادآور شد: امکانات در آن دوره فراهم بود و درس‌ها بسیار جدی بودند. بچه‌های آن دوره بزرگان امروز هستند. لادن طاهری یکی از شاگردان برجسته آن دوره بود و بنا به موقعیت کاری در فیلم‌خانه ملی ایران همیشه از ایشان تمجید شده و یکی از بهترین مدیران جمهوری اسلامی هستند.

او با بیان اینکه "من در طول دوره کاری خود برای دو گروه احترام بیشتری قائل بودم؛ یکی دختران و یکی اقلیت‌های مذهبی" افزاد: در آن زمان امکانات تحصیل دختران را در این مرکز فراهم کردیم. همچنین شرایط تحصیل برای شهرستان‌ها و مناطق محروم نیز فراهم بود.

در ابتدای این مراسم که شامگاه 24 دی ماه در موزه سینما با حضور مدیران دولتی و صنفی برگزار می‌شد، رهبر قنبری، یکی از مجریان این همایش درباره چگونگی روند برگزاری این همایش توضیح داد و گفت: قبل از این همایش هم دورهمی‌هایی داشتیم و در کنار همدیگر افسوس می خوردیم که چرا باید اینگونه باشد؟ چرا باید سینما مطرب خانه شود؟ ما که استادان خیلی خوبی داشتیم، چرا باید کار به جایی برسد که «هشتگ» و «مورفی» ساخته شود؟

در ادامه این مراسم از دو شهید مرکز فیلم سازی باغ فردوس، سید مهدی میرافضلی و فرامرز بهمنی، تقدیر شد.

همچنین از مجتبی دهقانی، مطهر، کی‌خواه آریا، بابا رضا، همایون علیخانی، علی خسروی کوهستانی، رضا بیادی که  از جانبازان، ایثارگران و آزادگان این مرکز هستند، تقدیر به عمل آمد.

رضا بیادی بعد از تقدیر، گفت: تا زمانی که در این کشور فیلم‌های کیارستمی و بیضایی به لحاظ گیشه در مهجوریت هستند، من فکر نمی‌کنم که مردم این سرزمین فرهنگی شدند.

در بخش دیگر این همایش از خانواده استادان درگذشته مرکز فیلم‌سازی باغ فردوس، محمدرضا شریفی، خسرو یحیایی، منوچهر عسکری نسب، نادر ابراهیمی، مسعود بهنام، سیف‌الله داد، علی معلم، منوچهر حقانی پرست، حمید هدی نیا، کیومرث صابری تقدیر شد.

همسر نادر ابراهیمی گفت: آنچه که برای من در این مجلس ارزش داشت، حس این دانش‌آموزان نسبت به استادانشان است که روزی برای آن‌ها کار کردند و آن‌ها در صحنه هنر به جایگاهی رسیدند اما فراموش نکردند که قدم ‌های اول را استادان یادشان دادند.

در ادامه از محمد اثناعشری، علی مراد خانی، محمد اعتصامی، فخرالدین انوار، مهدی مسعود شاهی، نادر طالب زاده که در دوره‌های مختلف مدیران مرکز فیلم سازی باغ فردوس بودند، قدردانی شد.

مهدی مسعودشاهی هم در ادامه این مراسم گفت: حرکتی که امروز شاهدش بودیم از کارهای اصیل و فرهنگی است. یکی از ممتازترین بخش آموزشی سینما، باغ فردوس است. امیدوارم این حس و روحیه برای ما حفظ شود.

در بخش دیگر این مراسم از برخی اساتید مرکز اسلامی فیلم‌سازی باغ فردوس با حضور شرف‌الدین، طباطبایی نژاد، مسعود شاهی تقدیر شد.

خسرو سینایی، احمد ضابطی جهرمی، شهاب‌الدین عادل، رضا نبوی، عباس پوریا، سعید توکلیان، ناصر تقوایی، مسعود احدی، سعید توکلیان، مهدی ارجمند، دکتر احمد الستی، بزرگمهر رفیعا، بهرام بیضایی و اکبر عالمی از اساتیدی بودند که از آن‌ها تقدیر و یاد شد. (برخی از اساتید از غایبان این برنامه بودند)

احمد ضابطی جهرمی در این همایش گفت: در راه در دل خود می‌گریستم چون فکر می‌کنم دوره‌ای درخشان تر از این دوره وجود ندارد. می‌گریستم که آیا می توانم باز هم شاهد درخشش آموزش در کشور باشم؟ اگر باغ فردوس اسمی دارد به خاطر فعالیت‌های آموزشی علمی است که در این فضا داده شد.

او ادامه داد: اندوخته من این است اگر معلمی شاگرد خود را دوست نداشته باشد، رغبت نمی‌کند، چیزی به او یاد دهد و اگر شاگردی هم معلم خود را دوست نداشته باشد، رغبت نمی‌کند چیزی یاد بگیرد. بنابراین آنچه که دانش آموختگان باغ فردوس آموختند و به آن افتخار می کنم و آنچه که ما آموختیم و به آن افتخار می کنیم، در پرتو محبت و عشق و ایمان و متقابل بوده است.

احمد ضابطی جهرمی تصریح کرد: در دوران باغ فردوس اتحاد بین استادان بود و آنها برای شاگردانشان محفل خصوصی خارج از کلاس داشتند، این اتحاد بی‌نظیر است. الان در یک دانشگاه استادان نمی‌توانند همدیگر را تحمل کنند. من در بچه های باغ فردوس قدر شناسی را دیدم که در هیچ جای دنیا ندیدم.

بزرگمهر رفیعا در این مراسم گفت: دانش‌آموزان به ما می‌گویند خیلی چیزها آموخته‌اند و من باید بگویم که شما نمی دانید که ما چقدر از شما یاد گرفتیم. من بیشتر از شما خوشحالم چرا که دو گروه از شاگردانم را میبینم ، یک گروه از دانش‌آموختگان باغ فردوس و گروه دیگر از جهرمی‌ها.

او افزود: مرکز اسلامی فیلمسازی باغ فردوس زیر دست اقای انوار به اوج خود رسید. ما یک سینمای زنده کوچولو قبل از انقلاب داشتیم و یک سینمای گُنده و زنده به دست انوار و بهشتی ساخته شد که تا الان ادامه دارد.

در انتهای این بخش از عبدالله اسفندیاری، علیرضا خمسه، سید محمد بهشتی، کامران شیردل قدردانی شد.

در بخش دیگر از انجمن سینمای جوانان ایران تقدیر شد.

سید صادق موسوی - رییس انجمن سینمای جوانان ایران در این بخش گفت: این مسیری که جناب آقای انوار و مدیران محترم آن دوره و اساتید و مدرسان انجمن سینمای ایران در دهه ۶٠ آغاز کردند، الان در شرایطی است که ما ٧٠ دفتر نمایندگی در سراسر کشور داریم و قصد داریم آن را به ١٢٠ دفتر افزایش دهیم.

او ادامه داد: برآورد ما بیش از ١٠٠هزار فارغ‌التحصیل در تمام رشته‌های هنری است. در سال ٩۶ سه هزار و ٩٠٠ نفر فارغ‌التحصیل دورهای فیلم‌سازی و تک درس مشاغل سینمایی داشتیم. در مهاباد ٢٨٠٠ فارغ‌التحصیل از سال ۶۶ تا امروز داشتیم.

صادق موسوی با بیان اینکه "انجمن سینمای جوانان ایران علاوه بر آموزش، مهم ترین بنگاه تولید فیلم کوتاه است" افزود:  پارسال کتابی را منتشر کردیم که حاکی از جهش غریب فیلم کوتاه ایرانی در جهان است. در سال ١٣٩۶، ١٨١٩ حضور بین‌المللی فیلم کوتاه ایران داشته است. ٣٧۵ جایزه بین المللی فیلم کوتاه ایرانی داشته و بیش از ١٢٠بار در جشنواره‌های بین‌المللی کاندید شده است از ١٨٠٠ حضور ٣٠٠ حضور با حمایت انجمن سینمای جوانان بوده و مابقی توسط بچه‌های مستقل فیلم کوتاه انجام می‌شود.

لوح‌های قدردانی بخش انجمن سینمای جوانان ایران به جواد علیزاده، نوشین وفادار، نسرین شاه محمدی، افسانه سیفی، صادق مهنگار، علی ولدبیگی، پروین مفیدی، حجت الله حافظی، نوشا عبدالله زاده، حسن لطفی، امیر لطفیان، کمال فرهنگ، داوود شمسی‌خانی، محمود تابنده، دکتر احمد بهمن، مسعود امامی، سید عبدالله تقوی، حسن جوان‌بخت، غلامرضا مفردی دوست، سید محسن شهابی، عبدالحسین بقاییان، ناصر مهین طاهری، فریماه بوشهری، محمدرضا خوشحال سرمست اهدا شد.

در این مراسم جمعی از دانش آموختگان و اساتید از دوران باغ فردوس خاطره‌گویی کردند و موسیقی زنده برای حضار اجرا شد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 243

ثبت نظر

ارسال