Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 15 و 57 دقیقه

بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی حرکت به‌ سوی ظهور است

بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی حرکت به‌ سوی ظهور است

یک کارشناس مذهبی گفت: اگر بخواهیم برنامه عملیاتی فرهنگ انتظار را ترسیم کنیم، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک برنامه عملیاتی برای انتظار است.

یکشنبه 1 اردیبهشت 1398 ساعت 16:15

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مهدی خضری تصریح کرد: انتظار در فرهنگ شیعه معنای ایستا و غیر پویا ندارد بلکه انتظار به معنای آماده‌سازی است؛ همان‌طور که وقتی منتظر مهمانی هستیم برای پذیرایی از مهمان پویایی و فعالیت داریم؛ اصل انتظار نیز چنین است.

وی افزود: ممکن است گاهی نگاه به انتظار تقلیل پیدا می‌کند و انتظار را در برگزاری مراسم و صرف دعا کردن خلاصه کنیم اما این معنای واقعی انتظار نیست؛ باید توجه داشت که دعا جایگاه مهم و اثر مهمی در ظهور دارد، در واقع دعا نشان‌دهنده اراده یک اجتماع است که آماده ظهور هستند اما دعا کافی نیست و مفهوم انتظار کامل‌تر از این است.

این کارشناس مذهبی با تأکید بر اینکه فرهنگ انتظار مفهوم فردی نیست، اظهار کرد: فرهنگ انتظار یک مفهوم اجتماعی است و یک جامعه باید منتظر باشد، ظهور امام زمان (عج) درواقع یک اتفاق اجتماعی بزرگ در دنیا است و اجتماع بشر و مجموعه انسان‌ها به این نقطه می‌رسد که نیاز به نگاه امام معصوم دارد.

وی یادآور شد: وقتی جامعه به معرفت و آمادگی رسید ظهور اتفاق می‌افتد، درواقع به تأخیر افتادن ظهور به این دلیل است که ما به این باور اجتماعی نرسیدیم، اگر بخواهیم برنامه عملیاتی فرهنگ انتظار را ترسیم کنیم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک برنامه عملیاتی برای انتظار است.
 

خضری خاطرنشان کرد: خودسازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی سه مرحله اصلی گام اول انقلاب است، ما برای انتظار حضرت مهدی (عج) باید خودسازی، جامعه سازی و تمدن سازی داشته باشیم، توجه داشته باشیم که خودسازی پایه و اساس جامعه‌سازی است.

این کارشناس مذهبی تأکید کرد: با انجام واجبات و چشم‌پوشی از محرمات می‌توان از مرحله خودسازی عبور کرد، خودسازی باعث خانواده‌سازی است و خانواده‌سازی منجر به جامعه‌سازی می‌شود، اگر خانواده مهدوی درست کنیم می‌توانیم جامعه را آماده انتظار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حفظ خانواده در برابر فرهنگ غرب لازم است و صرف خواندن دعای ندبه کافی نیست، اگر خانواده‌سازی صورت بگیرد در نتیجه شاهد جامعه‌سازی و تمدن‌سازی خواهیم بود، تمدن‌سازی دارای دو رکن سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است؛ بنابراین باید در علم پیشرفت کنیم و قله‌های علمی را فتح کنیم.

خضری تأکید کرد: دانش‌آموزان و دانشجویان که درس می‌خوانند هدف خود را در راستای ظهور حضرت حجت تعریف کنند مثلاً بگویند من درس می‌خوانم برای تمدن‌سازی ظهور و درراه ظهور تلاش علمی کنند، ماهیت قدرت امروز در دنیا علم است و جوانان باید علم را در زمینه انتظار و ظهور به کار بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: در تمدن‌سازی علاوه بر پیشرفت علمی؛ سبک زندگی نیز دارای اهمیت است، باید سبک زندگی ایرانی و اسلامی را با باورهای دینی شناسایی کنیم و تقلید از فرهنگ غرب نداشته باشیم.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 189

ثبت نظر

ارسال