Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 5 و 17 دقیقه

بنیاد بوعلی در ابن‌سیناپژوهی مرجعیت ملی پیدا کند

بنیاد بوعلی در ابن‌سیناپژوهی مرجعیت ملی پیدا کند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید بنیاد بوعلی‌سینا در زمینه ابن‌سیناپژوهی حالت مرجعیت ملی پیدا کند و نام بوعلی‌سینا با نام بنیاد تداعی ذهنی پیدا کند.

شنبه 28 اردیبهشت 1398 ساعت 22:25

‌ به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا، عباس صالحی در دیدار با رئیس بنیاد بوعلی‌سینا اظهار کرد: باید بنیاد بوعلی‌سینا در زمینه ابن‌سیناپژوهی حالت مرجعیت ملی پیدا کند و نام بوعلی‌سینا با نام بنیاد تداعی ذهنی پیدا کند بنابراین اگر تا کنون به هر علتی این اتفاق نیفتاده و باید در این زمینه تسریع و اقدام شود. مجموعه‌های زیادی در دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان و نیز در حوزه‌های علمیه و یا افراد شخصی به صورت پراکنده، درباره بوعلی کار می‌کنند و یا به ایشان تعلق خاطر دارند، بنیاد بوعلی می‌تواند و باید بیشتر از گذشته با آنها ارتباط و مراوده علمی داشته باشد.

وی با اشاره به فعالیت مجمع عالی حکمت اسلامی در حوزه قم بیان کرد: این مجموعه در شاخه‌های مختلف حکمت از جمله صدرایی، مشایی و اشراقی کار می‌کنند و فعالیت آنها تنها منحصر به حکمت متعالیه نیست. همکاری بنیاد با چنین مراکزی که فعالیت مستمر علمی دارند، می‌تواند بر غنای فعالیت‌های آن بیفزاید.

صالحی خواستار پررنگ‌تر شدن جنبه ملی فعالیت‌های بنیاد، با اختصاص بودجه و امکانات بیشتر شد و افزود: وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و درمان و علوم پزشکی در هیئت امنا و فعالیت‌های بنیاد حضور ندارند و تنها فرهنگستان‌های مرتبط با آنها عضو هیئت امنا هستند. انتظار می‌رود نقش این وزارت‌خانه‌ها در کمک به بنیاد و فعالیت‌های ابن‌سیناپژوهی بیشتر از گذشته باشد و از ظرفیت آنها بهره برده شود.

رئیس هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا در پایان اظهار امیدواری کرد در زمینه گسترش فعالیت‌های بنیاد در همدان و تهران پیگیری بیشتری انجام گیرد.

آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا نیز در این دیدار گفت: از وزیر که خود فلسفه خوانده است، انتظار داریم، برای شکوفا شدن هر چه بیشتر فعالیت‌های این بنیاد رهنمود و عنایت بیشتری داشته باشد و بودجه و امکانات کافی از طریق وزارت ارشاد در اختیار بنیاد قرار گیرد. با توجه به اینکه آن‌قدر که دنیا بوعلی را می‌شناسد، دیگر بزرگان فلسفه و عرفان را نمی‌شناسد، معرفی این شخصیت الهی به توجه ملی و روزافزون نیاز دارد.

وی سپس در مورد برنامه‌های گذشته و حال و همایش‌های انجام شده در داخل و خارج کشور گزارش کوتاهی ارائه کرد و خواستار مساعدت بیشتر وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و درمان و علوم پزشکی شد و افزود: چون ابن‌سینا در دنیا، بیشتر از هر علمی به پزشکی شهره است، وزارت بهداشت باید بیشتر کمک کند تا بتوانیم دینمان را به شخصیتی ادا کنیم که امام در موردش "لم یکن له کفواً احد"؛ گفته است.

در پایان، توکل دارایی، رئیس روابط‌عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا نیز گزارشی از فعالیت‌های انجام شده و افق پیش‌رو و مشکلات مالی عدیده و بویژه جذب نشدن بودجه در سال ۹۷ ارائه کرد و افزود: در راستای مصوبات هیئت امنا گام‌هایی برداشته شده است که به علت نبود بودجه و کمک نکردن استانداری در سال گذشته، خیلی از کارها بر زمین مانده است.

وی با اشاره به برنامه‌های گردآوری آثار شیخ‌الرئیس و معرفی این دانشمند بزرگ به عنوان فرزند ایران‌زمین گفت: بر پایه مصوبه هیئت امنا، طراحی و ساخت نیم‌تنه فاخری از شیخ‌الرئیس در بنیاد انجام شده است که قرار است در مراکز علمی داخلی و خارجی و میادین و خیابان‌های مورد نظر نصب شود. این‌کار در راستای پاسداری از هویت ایرانی شیخ‌الرئیس است. مثلاً در دعواهایی که بر سر کتیبه تندیس شیخ در یکی از مراکز دانشگاهی در ترکیه که او را حکیم ترک نامیده بودند؛ بایستی کار اثباتی این چنینی انجام می‌شد که البته ادامه آن به بودجه و کمک مالی دستگاه‌های اجرایی ملی و استانی نیاز دارد.

در پایان این دیدار مقرر شد در نشست سالانه هیئت امنا که بعد از ماه رمضان برگزار می‌شود مشکلات این بنیاد مطرح و تصمیم لازم در مورد آنها گرفته شود.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 179

ثبت نظر

ارسال