کتاب «تقاطع انقلاب» به قلم محمدرضا زائری منتشر شد.
، این کتاب در ۳۲۰ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۵ هزار تومان در نشر آرما منتشر شده است.
ضعفها و مشکلات، نقد و پاسخگویی، انتخابات، حرفهایی با دوستان انقلابی، ۲۲ بهمن، دروغهای سیاسی و بیاعتمادی مردم، دشمنشناسی و رهبری از بخشهای مختلف این کتاب هستند.
در مقدمه کتاب میخوانیم: فرارسیدن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایرانی فرصتی است برای بازخوانی دقیق و عالمانه این تجربه تاریخی بزرگ و سرنوشتساز که نه تنها در ایران، بلکه در همه جهان و خصوصا منطقه خاورمیانه همه چیز را تحتالشعاع قرار داد.
این مطالعه باید بدون تعصب و دور از شعارها و تعارفهای رسمی و تبلیغاتی صورت گیرد؛ زیرا اگر ما خود با واقعبینی رویکرد علمی دست به چنین ارزیابی و تحلیلی نزنیم، دیگران قرائتشان را به نسل جدید و نسلهای آینده تحمیل خواهند کرد. از همین رو، به ناچار باید انقلاب اسلامی را دور از هاله قدسیت و محاسبات فرامادی، به عنوان تجربهای بشری مطالعه کنیم و برای تحلیل و تفسیر آن، به شیوه اقناعی برای مخاطب امروز سخن بگوییم. اگر چنین نکنیم، دیر یا زود، زمانی که ما دیگر نیستیم، دیگران همانطور که میخواهند از آن سخن خواهند گفت.
اگر انقلاب اسلامی را با وجود عنایات ربوبی و امدادهای غیبی، تجربهای بشری ندانیم، لاجرم نمیتوانیم به بازشناسی ضعفها و قوتهای آن بپردازیم و کامیابیها و ناکامیهایش را تحلیل کنیم.
از سوی دیگر، اگر به بقای این انقلاب برای دههها و سدههای آینده میاندیشیم، ناگزیر باید آن را در چهارچوب و قالب و شکل و زبانی تعریف کنیم که در موقعیتهای مختلف زمانی و مکانی آینده مستمر باشد. این کشسانی و تابآوری، در عین حفظ اصول و مبانی اساسی، لازمه حفظ بقاست؛ چنانکه اسلام نیز اساسا از ابتدا چنین عرضه شد و از همینرو، امروز بقا و گسترش پیام این دین الهی را در شرق و غرب عالم میبینیم؛ زیرا چنان منطبق عرضه شد که از یک آفریقایی بیاباننشین تا یک اسکیموی قطب شمال میتوانند در وضعیت خاص زندگیشان مسلمان باشند؛ در صورتی که اگر اسلام به صورت مجموعهای از دستورهای خشک و احکام تغییرناپذیر و ناسازگار معرفی میشد، تنها با مسلمانان شبه جزیره عربستان در همان زمان تناسب داشت.
محمدرضا زائری (متولد خرداد ۱۳۴۹ در کرمان) نویسنده، روزنامهنگار و کارشناس و فعال فرهنگی است.
از دیگر آثار او میتوان به این کتابها اشاره کرد: «سلامنامه»، «خیمهگاه»، «گزیده نثرهای ادبی»، «بینالاحزان»، «ضامن آهو»، «نصرالله»، «کیمیای عفو»، «پدر، پسر، روحالقدس»، «کتاب مقدس»، «مهر خاوران»، «حجاب بیحجاب»، «حجاب باحجاب»، «باید رفت»، «قدم کلیکهایتان بر چشم»، «خبرنگار بدون مرز»، «اعترافات»، «سبک زندگی»، «گاف فرهنگ» و «دینی که آنها میگویند، نه!».
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر