Fa En شنبه 3 آذر 1403 ساعت 20 و 22 دقیقه

امر به معروف مسئولان توسط مردم باید با استفاده از رسانه‌ها انجام شود

نشست تخصصی بررسی بسترها و موانع اجتماعی امر به معروف مسئولان توسط مردم، با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در غرفه ستاد امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد.

سه شنبه 31 اردیبهشت 1398 ساعت 8:11

، عباس عبدی - پژوهشگر مسائل اجتماعی و سیاسی - دوشنبه ۳۰ اردیبهشت در این نشست گفت: بعضی ارزش‌ها در طول تاریخ تغییر نمی‌کنند اما شکل آنها در طول تاریخ تغییر می‌یابد. امر به معروف و نهی از منکر نیز از ارزش‌هایی است که در دنیای امروز باید ساختاری جدید پیدا کند و از حالت فردی به حالت نهادی و جمعی تغییر پیدا کند. امروز برای امر به معروف مردم توسط مردم و امر به معروف مسئولان از سوی مردم، اقدامات فردی نتیجه‌ای ندارد و باید به شکل نهادی با استفاده از ابزارهایی همچون رسانه انجام شود.

این پژوهشگر سیاسی ادامه داد: برای امر به معروف در حیطه سیاست، به قدرت نیاز داریم چراکه جوهره سیاست، قدرت است. هیچ مسئولی در هیچ جای دنیا به حرف کسی که قدرت رسانه‌های جمعی را پشت سر خود نداشته باشد، توجهی نمی‌کند.

عبدی تصریح کرد: بدون نهادهای مدنی، رسانه و دستگاه قضایی مستقل، امر به معروف مسئولان امکان‌پذیر نیست. امر به معروف و نقد رفتارهای مردم نیز به شکل فردی امکان‌پذیر و مفید نیست بلکه باید از طریق ساختارهای فرهنگی و اجتماعی، نقد مؤثر را پیش بگیریم.

محمد رضا مرندی - عضو هیأت علمی گروه فقه سیاسی دانشگاه شهیدبهشتی - نیز در این نشست گفت: امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه شرعی و حق عرفی همه مردم است. بعضی فکر می‌کنند تذکردادن به این دلیل است که می‌خواهیم فرد را اصلاح کنیم، در حالی که اصلاح فردی هدف ثانویه تلقی می‌شود و هدف اصلی، حفظ جامعه است.

وی افزود: با اینکه در اصل هشتم قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر تصریح شده است اما جایگاه این فریضه و ستاد آن در کشور ما ضعیف است. البته انتقاد از مسئولان در کشور ما وضعیت خوبی دارد چون تجارب تاریخی نشان داده است که مردم ایران همواره اهل انتقاد و معترض به حاکمان بوده‌اند. این رویکرد هم درست نیست و مردم باید خود و حاکمان را در کنار هم مورد انتقاد قرار دهند.

مرندی تصریح کرد: متأسفانه امر به معروف مردم توسط مردم در کشور ما وضعیت خوبی ندارد چرا که یک تلقی غلط بین مردم وجود دارد که امر به معروف، فضولی است! همین چند روز پیش کسی را دیدم که در خیابان سیگار می‌کشید. وقتی به او تذکر دادم که نباید در ماه رمضان علناً سیگار بکشد، گفت: «من را در قبر تو نمی‌گذارند». به او گفتم مسئله من، قبر نیست بلکه حفظ جامعه و احترام به باورهای مردمی است که روزه‌دار هستند.

وی در پایان گفت: رسانه‌هایی که بیان‌کننده دیدگاه متفاوت در جامعه باشند، مجلس شورای اسلامی، جمعیت‌های آمر به معروف و فعالان دانشجویی شفافیت‌خواه از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کنونی ما هستند.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 241

ثبت نظر

ارسال