Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 19 و 24 دقیقه

«تکلیف این روزها» به روایت معاون هنری

«تکلیف این روزها» به روایت معاون هنری

معاون امور هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی یادداشتی را درباره ضرورت این روزهای هنر منتشر کرده است.

دوشنبه 28 آبان 1397 ساعت 13:25

، سید مجتبی حسینی در این یادداشتی که در صفحه شخصی‌اش منتشر کرده است،نوشت:

«هنر، فارغ از مرزها و محدودیت­های سرزمینی، مخاطب خود را دارد و همین مخاطب، با توجه ­بخشی و استقبال از آثار و پدیده ­های هنری که بالذات، متضمن فرهنگ و تمدن خاستگاه خویش هستند، زمینه­‌ی تعامل و تبادل فرهنگ­‌های ملل دور و نزدیک را ممکن می­‌سازد، امکانی که گاه با پیشی گرفتن از دیگر روابط بین­‌الملل، زمینه­‌ی همزبانی مردمان جهان را رقم می‌زند. از این رو درمی­‌یابیم که اطلاق عنوان «شهروند افتخاری جهان» برای هنرمندان اطلاق مغتنمی است. در واقع همین فلسفه­‌ی جهان شمولی هنر است که کیفیتی بین­ المللی به پدیده­ های هنری می­ بخشد و فارغ از مباحث زیبایی­‌شناختی هنر می­ تواند حتی، تبلور «تئوری اقتصاد هنر» تلقی شود. ما مکلفیم که با ریل­‌گذاری به‌هنگام و تسهیل در فرآیندهای اداری و اعتباری، دو رویه­‌ی دولتی و غیردولتی را به بهبود و تعمیم این طرح هدایت و ترغیب کنیم. برگزاری فستیوال­های بین­‌المللی، نمایشگاه­های معتبر، نشست­‌های توان­ افزای علمی و عملی در حوزه­‌های تولید، توسعه و تجارت هنر و روابط متقابل در قالب هفته­‌های فرهنگی، تولیدات مشترک، آموزش و پژوهش هنر می­تواند در زمره­ی رویکردهای حمایتی دولت قرار گیرد که بر این اساس و در طی طرح­ها و برنامه­هایی، بدان اهمیت و اولویت بخشیده شده است.

هویت­‌بخشی به بخش غیردولتی با پرهیز از نگاه رقابتی دولت به این بخش و واسپاری حوزه­‌های تجارت­ محور هنر به این بخش و ترویج فرهنگ فرآیندهای مشارکتی در زمینه­‌های تولید و عرضه­‌ی آثار هنری می­‌تواند در زمره­‌ ی رویکردهای غیردولتی قرار گیرد. قطعاً در چنین نظامی، انتفاع مالی و معنوی هنرمند و برخورداری مستقیم از مواهب رفاهی و معیشتی که قاعدتاً توأم با ترفیع و تعالی درجه­‌ی اجتماعی است، مانع از خروج سرمایه­ های منطقه­ ای و بین­‌المللی می­‌شود و ارزش اعتباری و منزلت اجتماعی مکسوبه، صرف توسعه­‌ی جوامع هنری و فضیلت­‌های انفرادی و گروهی هنر می­‌گردد.

اگر این کم­اتکایی هنر به ساختار دولت از قدمت بیشتری برخوردار بود و ساختار بخش غیردولتی ناگزیر به رقابت با بخش دولتی نبود و تکلیف دولت صرفاً در سیاست­گذاری و رویه­‌ی نظارتی و حمایت مقصور می شد، اکنون این نهاد و نظام اجتماعی می­‌توانست بحران اقتصادی موجود را بی هیچ اتکایی به حمایت دولت پشت سر بگذارد و در چرخه­ ی تولید و توسعه­‌ی هنر، خاصه در بخش بین­‌الملل توقفی ایجاد نشود. به هر دلیل این سازه­‌ی اجتماعی تکمیل نشده است و این ناهمگونی نباید ما را از صیانت و حمایت بدنه­‌ی هنر غافل سازد.

معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تجمیع توان و تجربه­‌ی خود در این شرایط، به راهکارهایی هم­چون بهره‌مندی مکفی از ارز دولتی به منظور دعوت از گروه­ های خارجی و برگزاری رویدادهای بین­ المللی، جلب مشارکت نهادها و سازمان­ های غیرمکلف که منوط به هم­افزایی دوسویه خواهد بود و تمرکز بر مهمترین وجوه رویدادهای بین­ الملل که بیشترین مزیت­ های فردی و گروهی را در پی خواهد داشت اندیشیده است که امیدواریم با حضور مسئولانه و بی­ دریغ نمایندگان صنوف گوناگون هنری که مقصد غایی مشترکی دارند به نتیجه­ ای بنشیند. دور نیست که بدین روش هم چرخه­ ی فعالیت هنری و ارتزاق هنرمندان به خطر نیفتد و هم به مرهم هنر، اندکی این روزگار آرام گیرد.»

انتهای پیام

تعداد بازدید : 233

ثبت نظر

ارسال