Fa En یکشنبه 27 آبان 1403 ساعت 1 و 5 دقیقه

گزارشی از سفر راهیان نور هنرمندان + فیلم

گزارشی از سفر راهیان نور هنرمندان + فیلم

هنرمندان سینما، تئاتر، تلویزیون، ادبیات، موسیقی، تجسمی و تنی چند از مدیران فرهنگی کشورمان در سفری ۳روزه به مناطق دریایی جنوب با عنوان «اردوی دریایی راهیان نور» با توان عملیاتی ارتش و سپاه در مقابل دشمنان آشنا شدند.

دوشنبه 1 بهمن 1397 ساعت 21:50

به نقل از روابط عمومی مرکز مقاومت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اردوی سه روزه راهیان نور دریایی هنرمندان با همکاری سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیج این وزارتخانه، همچنین سازمان بسیج هنرمندان در منطقه دریایی بندرعباس و جزایر ابوموسی و تنب کوچک برگزار شد.

در این اردو ابتدا هنرمندان با دو پرواز اختصاصی راهی جزیره ابوموسی شدند و به بازدید از توان نظامی و عملیاتی سپاه پاسداران در این جزیره استراتژیک پرداختند.

وقتی ناو آمریکایی از قایق‌های ایرانی می‌ترسد

هنرمندان حاضر در اردوی راهیان نور دریایی در گام نخست عزیمت به جزیره ابوموسی با حضور در شناور «طاووس» به تماشای فیلمی نشستند که قدرت مقابله قایق‌های تندروی جمهوری اسلامی با ناوهای هواپیمابر آمریکا را آشکار می‌کرد.

توضیح درباره ترکیب جمعیتی ابوموسی، موقعیت جغرافیایی این جزیره مهم و فاصله آن از ایران و امارات متحده عربی از دیگر بخش‌های این سفر دریایی بود.

سپس روی عرشه این شناور دریایی، اسفندیار قره‌باغی، خواننده سرود «آمریکا، آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» با خواندن این سرود تاریخی، هنرمندان را تحت تاثیر قرارداد و هنرمندان با او همراهی کردند.

  در ادامه، مرشد محسن میرزاعلی با اجرای نقالی روی عرشه طاووس به مدح مولا علی (ع) پرداخت.

بازگشت به ابوموسی، بازدید کامل‌تر از این جزیره و دیدار با تنی چند از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دیگر برنامه‌های روز اول اردوی راهیان نور هنرمندان کشور بود.
 
سهندِ سربلند؛ ناوشکن رادارگریز و تماماً ایرانی

روز دوم این اردو به بازدید از کارخانه کشتی‌سازی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل بندرعباس گذشت. حضور روی عرشه ناوشکن بزرگ سهند و تماشای بخش‌های مهم آن، با تقدیر از چند تن از هنرمندان از سوی امرای ارتش همراه بود.

سهند، سومین ناوچه کلاس موج است که توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شده ‌است.

از سازه این کشتی در شهریور سال ۱۳۹۱ رونمایی شد و در آذرماه امسال (حدود یک ماه قبل) به آب انداخته شد. این کشتی، سومین نمونه از کلاس خود است و پس از جماران و دماوند (ولایت) ساخته شده است. جنس به‌کار گرفته شده برای سازه این شناور، یک جنس مخصوص و ویژه با قابلیت رادارگریزی است و این کشتی جنگی به سامانه‌های الکترونیکی و دفاعی مدرن و به‌روز تجهیز شده ‌است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش، پیش از این درباره ناوشکن سهند گفته بود: این ناوشکن، جزء موج پنج است که در واقع پنجمین ناوشکن از نسل جماران است که ساخته می‌شود و از این نوع ناوشکن‌ها تعداد قابل توجهی در وزارت دفاع و نیروی دریایی ارتش در دست ساخت است.

 نکته مهم در ساخت ناوشکن سهند این است که دشمن از ویژگی‌هایی که در مشخصات و مختصات این شناور هست هیچ گونه اطلاعی ندارد و تسلیحات و تجهیزات این ناوشکن برای دشمن قابل تحلیل نیست و گفته می‌شود ناوشکن سهند به طور کامل به دست فرزندان ایرانی ساخته شده است.

شامگاه پنجشنبه که با ایام فرخنده میلاد حضرت زینب سلام‌الله علیها نیز همراه بود، به جشنی در منطقه ساحلی بندرعباس موسوم به میدان پرچم گذشت. در این جشن، هم قطعات موسیقی اجرا شد، هم خبرهای  از تولیدات تلویزیونی به مردم بندرعباس داده شد و هم با اجرای نقالی دفاع مقدس از سوی مرشد میرزاعلی ادامه پیدا کرد.

هاشم‌زاده، مجری این مراسم، هنرمندان را نوبت به نوبت به جایگاه دعوت کرد تا به اجرای برنامه بپردازند. تقدیر از چند تن از اعضای خانواده‌ شهدای مدافع حرم، اجرای موسیقی با صدای ستار سهرابی، اجرای نقالی دفاع مقدس و همخوانی سرود «مرز پرگهر» با صدای سه خواننده از دیگر بخش‌های این شب بود.

در همین مراسم بود که جمال شورجه، خبرهای از پروژه بزرگ «موسی» علیه‌السلام داد و گفت که این سریال تلویزیونی در ۷۲ قسمت به تهیه‌کنندگی سیداحمد میرعلایی از نیمه دوم سال بعد فیلمبرداری می‌شود و فعلا در مرحله مقدماتی پیش‌تولید است.

اسفندیار قره‌باغی، هنرمند پیشکسوت موسیقی که پیش از این هم سرود «آمریکا، آمریکا، ننگ به نیرنگ تو» را خوانده بود، علاوه بر بازخوانی این سرود تاریخی، قطعه «تو بمان» با صدای زنده‌یاد محمد نوری را نیز بازخوانی کرد.

جمشید عزیزخانی، خواننده پیشکسوت موسیقی مقامی نیز با خواندن قطعاتی به زبان‌های کردی و فارسی برنامه را ادامه داد.

در این جشن، همچنین مصطفی محدثی خراسانی و رضا اسماعیلی، دو پیشکسوت شعر انقلاب، غزل‌هایی از خود درباره ایستادگی و مقاومت در برابر استکبار جهانی خواندند.

جشن میدان پرچم با حضور هنرمندان کشور و با استقبال حدود ۳ هزار نفر از مردم بندرعباس مواجه شد.

روز سوم اردوی دریایی راهیان نور ویژه هنرمندان کشورمان با گشت و گذار در بندرعباس و آشنایی با مردم  این شهر به پایان رسید.

جعفر دهقان، محمد فِیلی، مهران رجبی، انسیه شاه‌حسینی، رامین راستاد، فریبا کوثری، زهره حمیدی، مینا وحید، مهدی فقیه، مالک سراج، محمد مختاری، رضا فیاضی، جمال شورجه، کاوه خداشناس و ... از هنرمندان سینما و تلویزیون، کوروش زارعی (هنرمند تئاتر و تلویزیون و مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری)، نصرالله قادری (پیشکسوت تئاتر)، ندا ثابتی (هنرمند حوزه تئاتر)، رضا اسماعیلی و مصطفی محدثی خراسانی (شاعر)، بهناز ضرابی‌زاده (نویسنده)، محمدتقی فهیم (منتقد سینما) اسفندیار قره‌باغی، جمشید عزیزخانی و ستار سهرابی (سه نسل از هنرمندان عرصه موسیقی)، محسن میرزاعلی (هنرمند تعزیه و مدیر دفتر تعزیه حوزه هنری)، داوود عابدی و المیرا شریفی مقدم، زوج اجرا در بخش‌های خبری و سیدکمال هاشم‌زاده، مجری برنامه‌های مذهبی سیما، حسین قنادیان، سیداحمد میرعلایی از مدیران فرهنگی کشور در این سفر حاضر بودند.
همچنین اعظم بروجردی، نمایشنامه‌نویس و کارگردان، ندا ثابتی نمایشنامه‌نویس، طیبه پرتویی راد، مدرس دانشگاه و نمایشنامه‌نویس، وفا طرفه، بازیگر، عظیم فلاح، خوشنویس، مجید فدایی‌منش استاد خوشنویسی، محسن سلیمانی فارسانی، بازیگر و مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، امیرمسعود نقاش‌زاده، مدرس دانشگاه و فیلمنامه‌نویس، کاظم نظری، رییس دانشگاه هنر صداوسیما، مهدی عظیمی میرآبادی، تهیه‌کننده و پرویز فارسیجانی، فیلمساز و مدرس دانشگاه در این سفر حضور داشتند.
 

انتهای پیام

تعداد بازدید : 204

ثبت نظر

ارسال