در نمایشگاه جشنواره هنر مقاومت آثار هنرمندان درباره مطالبات و مشکلات مردم در جامعه به نمایش گذاشته شدهاند. در این آثار به موضوعاتی چون اشرافیگرایی، اختلاس و حقوقهای نجومی مسوولان پرداخته شده است.
، نمایشگاه جشنواره هنر مقاومت در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برپاست و تا ۲۴ بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
در این نمایشگاه حدود ۷۶۳ اثر از ۳۸۷ هنرمند برگزیده حضور دارد و آثار هنرمندان مختلف در ۹ بخش کارتون و کاریکاتور، عکس، طراحی صنعتی، تایپوگرافی، پرچم و کتیبه، تصویرسازی، گرافیک متحرک، نقاشی دیجیتال، پوستر و تبلیغات شهری شرکت داده شده است.
خبرنگار ایسنا با حضور در محل برگزاری این نمایشگاه از فضای آن اینگونه گزارش داده است:
سالن نمایشگاه جشنواره مقاومت، فضای یک ساختمان در حال ساخت را برای بازدیدکنندگان تداعی میکند. آثار بر روی داربستهای نازک فلزی نصب شدهاند و در ابتدای ورود به سالن نمایشگاه، تعداد زیادی کلاه ایمنی قرار داده شده که بازدیدکنندگان میتوانند آنها را بر سر خود قرار داده و از آثار نمایشگاه دیدن کنند.
در سراسر فضای نمایشگاه حس و حال قشر کارگر جامعه به مخاطب القا میشود؛ چراکه بیشتر آثار درباره جامعه کارگری و قشر ضعیف جامعه است و همانگونه که در نشست خبری جشنواره نیز اعلام شد آثار امسال بر اساس مطالبات و دغدغههای هنرمندان با توجه به شرایط حال جامعه ارائه شدهاند.
زمانی که شروع به بازدید از بخش نقاشی دیجیتال میکنیم آثاری را عمدتاً با موضوع کارگران میبینیم که بخشهای متفاوتی از زندگی و کار این افراد را به تصویر کشیده است. در برخی از آثار به سختی کار کارگران معدن و مشکلاتی که با آن مواجه هستند پرداخته شده و یا رفتگرانی را میبینیم که در حال کار کردن هستند. در تمامی آثار این بخش همدلی و پاک سیرتی این قشر از جامعه به وضوح به تصویر کشیده شده است؛ گویی که هنرمندان به نوعی قصد داشتهاند ایمان این افراد به نمایش بگذارند.
در تعداد زیادی از آثار این بخش کارگران، با چهرههای خندان به تصویر کشیدهاند؛ انگار که سختی کار با وجود عشق و ایمانی که این افراد دارند، برایشان هیچ است.
در ادامه به بخش تایپوگرافی میرسیم. در این قسمت تعداد زیادی از آثار با موضوع «وطن» و «ایران» کار شدهاند و بر روی آثار جملاتی همانند وطنم پاره تنم، آباد باشی ایران، ایران همیشه جاویدان و … به چشم میخورد. همچنین در این بخش تیشرتهایی در کنار تابلوها دیده میشود که بر روی آنها جملات وطن دوستانه نوشته شده است.
به گفته دبیر جشنواره هدف از ارائه تیشرتها جایگزین کردن آنها با تیشرتهایی است که نوشتههای لاتین دارند.
با ورود به بخش عکاسی توجه هنرمندان به ورزش زنان به وضوح دیده میشود؛ به گونهای که در برخی از تصاویر موفقیت بانوان در مسابقات ورزشی و خوشحالی ناشی از این امر در چهره آنها تصویر شده است.
به طور کلی در این بخش بانوان سوژه اصلی عکاسان هستند و حضور زنان در عرصههای مختلف در این تصاویر دیده میشود. به عنوان نمونه در برخی از عکسها که به حمله تروریستی اهواز مربوط میشود، مادرانی را میبینیم که در حال دور کردن کودکان خود از صحنه هستند.
بخش طراحی پوستر و تبلیغات شهری با موضوعات متنوعتری آثار خود را ارائه داده است؛ البته این بخش نیز نگاه ویژهای به مشکلات حال جامعه دارد؛ به عنوان مثال یکی از کارها با شعار «از سخن تا به عمل یک قدم است» به وعدههای مسؤولان در جایگاههای مختلف اشاره کرده است؛ به گونهای که مسؤولان را در حال خروج از محل خدمت خود به تصویر کشیده و در کنار آنها مردم با مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم میکنند نشان داده شدهاند.
همچنین تعداد دیگری از آثار در این بخش به حمایت از کالای ایرانی پرداختهاند. یکی از پوسترها نیز زندگی آخوندهای اشرافی را با عبارت «نه به آخوندهای اشرافی» نقد کرده است.
بر روی تعدادی از پوسترها عباراتی همچون «دارایی مسؤولین باید شفاف باشد»، «خون دل کارگر شده فیش نجومی؛ هزینه بیتالمال باید بشه عمومی»، «ملت نمیشه راضی تا نشه شفاف سازی»، «اینه صدای ملت نه اختلاس نه ذلت» دیده میشود؛ در واقع هنرمندان قصد داشتهاند با ارائه این آثار به فساد مالی برخی مسؤولان و نارضایتی مردم از وضعیت موجود اشاره کنند. به طور کلی این بخش از نمایشگاه به عدالت اجتماعی و نفی اشرافیگرایی توجه دارد.
در ادامه به بخش تصویرسازی میرسیم. در این قسمت نسبت به سایر بخشها توجه بیشتری به کودکان و نوجوانان شده است؛ به گونهای که تصویرسازیهایی با داستانهای کوتاه درباره پیروزی انقلاب اسلامی، خروج شاه از ایران، رژیم شاهنشاهی پهلوی و … متناسب با سن کودکان و نوجوانان به تصویر کشیده شده است.
به گفته دبیر جشنواره در این قسمت ۴۰ داستان در اختیار هنرمندان قرار داده شده که برای آنها تصویرسازی صورت گرفته است. در این قسمت والدین و کودکانی به چشم میخورند که در حال خواندن داستانها هستند. آثار این بخش در آینده در قالب کتاب ارائه خواهد شد.
در قسمت طراحی صنعتی تابلوهایی را میبینیم که پروژههای مختلف را معرفی کرده است. بعضی از این آثار شامل بازیهایی برای کودکان و یا حتی زیورآلات و کیف دستی نیز میشود؛ البته نکته قابل توجه در این قسمت نگاه هنرمندان به فرهنگ ایرانی و ارائه پروژههایی با تم ایرانی است.
کنار بخش طراحی صنعتی، آثار کاریکاتور و کارتون در تعداد بیشتری نسبت به سایر بخشها، بر داربستهای فلزی نصب شدهاند. در بخش کاریکاتور تصاویر ۴۰ نفر از جمله چهرههایی همانند محمدرضا پهلوی، فرح دیبا، اشرف پهلوی (خواهر محمدرضا پهلوی)، بنی صدر (نخستین رئیس جمهور ایران پس از انقلاب اسلامی)، موسی خیابانی (از اعضای سازمان مجاهدین خلق)، جعفر شریف امامی (از سیاستمداران دوران پهلوی) و… به چشم میخورد.
در پایین هر تصویر مطالبی برای معرفی این اشخاص نوشته شده است؛ البته این قسمت به دلیل الفاظی که برای معرفی اشخاص استفاده شده است، به هیچ عنوان متناسب با سن کودکان و نوجوانان نیست.
در بخش کارتون هم طرحهای مختلفی با موضوع اشرافیگری، حقوقهای نجومی و اختلاس به نمایش گذاشته شده است.
انتهای پیام
ثبت نظر