رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبادان گفت: با تلاشهای وسیع و هماهنگ، در نوروز ۱۳۹۸، چهره جدیدی از موزه آبادان را شاهد خواهیم بود.
، جمال عامرینسب از آمادهسازی موزه تاریخی آبادان برای ایام نوروز خبر داد و گفت: این موزه دارای ۶۳۰ اثر تاریخی از دوره باستان است که بیشتر اکتشافات باستانی و تاریخی شوش و چغازنبیل را شامل میشود.
او ادامه داد: موزه آبادان با تخصیص ۱۴۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی درحال مرمت و آمادهسازی برای ایام نوروز است و بیش از ۹۰ درصد از کار نیز به اتمام رسیده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبادان افزود: ما در حال ایجاد تغییراتی از قبیل رنگآمیزی دیوار اتاقکها، ترمیم کفپوش حیاط، جدول گذاری اطراف کفپوشها، نورپردازی فضای موزه و بهسازی آبدارخانه موزه هستیم؛ ضمن اینکه فضای سبز این موزه هم درحال ساماندهی شدن است.
وی با تأکید بر این که عملیات حاضر، فاز نخست مرمت و ساماندهی موزه آبادان است گفت: در فاز دوم، ارتقا طرح محتوایی و فضاهای درونی موزه و نصب تجهیزات نوین موزهای به منظور معرفی بهتر آبادان و پویایی موزه انجام میشود.
عامرینسب افزود: در طرح تهیهشده، فضاهای اداری، نمایشگاهی و معرفی بازتعریف شدهاند که در فصل آینده به اجرا در میآیند.
او با بیان این که موزه آبادان با کمک و همکاری سازمان منطقه آزاد اروند تجهیز و درحال راهاندازی است افزود: این موزه از ۲۸ اسفندماه ۹۷ پذبرای هموطنان و مهمانان نوروزی خواهد بود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آیادان یادآور شد: موزه آبادان یکی از موزههای قدیمی ایران است که در سال ۱۳۳۸ با مجموعه آثاری از دوره ما قبل تاریخی، تاریخی و آثاری از دورههای متأخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاههای هنرهای سنتی افتتاح شد.
وی اضافه کرد: موزه آبادان در محله بوآرده شمالی در ضلع جنوب غربی دانشکده نفت آبادان و با وسعت تقریبی ۱۸۰۰ مترمربع توسط علی هانیبال و با همکاری شرکت نفت آبادان تأسیس شد و در سال ۱۳۴۰ مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
عامرینسب با اشاره به ساختمان موزه که با الهام از معماری سنتی ایران شکل گرفته افزود: این ساختمان دارای گنبدی به ارتفاع ۲۲/۵ متر است که متأثر از گنبد مقبره دانیال نبی شوش است.
او خاطرنشان کرد: با شروع جنگ ایران و عراق تصمیم گرفته شد تا برای نجات آثار موزه، مجموعه آثار، جمعآوری و به جای امن برده شود. بدین ترتیب این آثار از گزند بمبارانها در امان ماند. بعد از پایان جنگ موزه مدتها در دست مرمت بود و با پایان کار مرمت، موزه بار دیگر حیات دوباره خود را در سال ۱۳۸۲ آغاز کرد.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر