Fa En شنبه 10 آذر 1403 ساعت 6 و 23 دقیقه

حمیدرضا نوربخش: حالا نوبت مسئولان است که خود را به اهالی موسیقی ثابت کنند

حمیدرضا نوربخش: حالا نوبت مسئولان است که خود را به اهالی موسیقی ثابت کنند

دوشنبه 8 بهمن 1397 ساعت 0:35
موسیقی ما - نوزدهمین جشن خانه موسیقی ایران روز ششم بهمن ماه سال ۹۷ با معرفی برگزیدگان در حوزه آثار تالیفی و کتاب در تالار ایوان شمس تهران با حضور چهره‌های موسیقی و با اجرای «سید عباس سجادی» برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، «حمیدرضا نوربخش» -مدیرعامل خانه موسیقی ایران- در یک پیام تصویری برگزاری این جشن، هم‌زمان با سالگرد تاسیس خانه‌ی موسیقی را بهانه‌ای برای کنارِ هم بودنِ اهالی موسیقی دانست: «امسال نوزدهمین سال تاسیس این مجموعه است که به اعتقاد من نهادی تاثیرگذار در موسیقی ایران است. به هر حال سالی که گذشت سال پرفراز و نشیبی بود که با همکاری کانون‌ها و اعضای خانه موسیقی اتفاقات خوبی را رقم زدیم.»

او همچنین از تمامی اعضای خانه موسیقی، اعضای شورای عالی و اعضای هیات مدیره قبلی و جدید قدردانی کرد: «یکی از مهم‌ترین چالش‌ها و مشکلاتی که در عرصه‌ی موسیقی ما وجود دارد مساله‌ی «کپی‌رایت» است و همان طور که قول داده بودیم این موضوع در خانه موسیقی به‌شدت در حال پیگیری است و ما به همین منظور مجموعه‌ای را تاسیس کردیم که طی آن هنرمندان بتواند در این فضا به مشکلات حقوقی خود در این زمینه رسیدگی کنند. ما از همه هنرمندان می‌خواهیم همچنان به این مجموعه در خانه موسیقی مراجعه کرده و به خانه موسیقی وکالت دهند تا بتوانیم در جهت رفع مشکلات تلاش‌هایی را انجام دهیم. ما فراموش نکنیم که اعضای یک پیکر هستیم که باید تمام منافع جمعی را خودمان پیگیری کنیم. مطمئن باشید که در خانه موسیقی به روی همه باز بوده و هست.»

«حمیدرضا نوربخش» همچنین در سخنانی بارِ‌ دیگر مواضع خود و خانه‌ی موسیقی را تشریح کرد و در ادامه درباره‌ی تاخیر در برگزاری جشنِ نوزدهم این خانه گفت: «ما هر سال در پاییز شاهد برگزاری جشن بودیم؛ اما متاسفانه در این دوره به دلیل تنگناهای شدید مالی دچار مشکلاتی شدیم و حتی بنا داشتیم که این دوره را اصلا برگزار نکنیم؛ اما خوشبختانه همکاری مدیریت شهری تهران در دوره جدید به ما کمک کرد تا این مراسم را برگزار کنیم. لازم است همچنین از مجموعه‌ی صندوق اعتباری هنر در حمایت از هنرمندان و برگزاری این جشن تشکر کنم. بدون هیچ تعارفی تمام فعالیت‌های این مجموعه دچار تغییر و تحولات مثبتی شده و ما شاهد بودیم که این نهاد تلاش‌های زیادی برای حمایت از هنرمندان کرد. این فعالیت ها باعث شده که چراغ امید در مناطق دور افتاده ما هم تابیده شده و هنرمندان واقعا در شرایط بهتری نسبت به گذشته قرار گرفته‌اند.»‌

او همچنین ادامه داد: «ما هم‌اکنون در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی هستیم که سن قوام و ثبات و بلوغ است؛ پس  باید در یک سری امور به ثبات رسیده باشیم و نباید دوباره برگردیم سر خط. پس دیگر لازم نیست بگوییم نقش موسیقی در پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس چه بوده است؟ هنرمندان خود را در این عرصه ثابت کرده‌اند و حالا نوبت مسولان است که خود را اثبات کنند که قرار است چه کارهایی را برای اهالی موسیقی انجام می‌دهند. ما باید هم اکنون در شرایطی باشیم که نوازندگان بانوان هم به راحتی بتوانند روی صحنه حضور داشته باشند. خوشبختانه خانم‌های هنرمند با قواعد همین کشور در مراکز دانشگاهی و آموزشگاهی مشغول فراگیری و آموزش موسیقی هستند اما اکنون در شرایطی هستیم که در تعدادی از شهرستان‌ها هنوز خانم‌ها اجازه حضور در صحنه را ندارند.»
 
این خواننده موسیقی ایرانی تصریح کرد: «قطعا می‌دانم که در برخی مواقع قانون‌شکنی‌هایی اتفاق افتاده اما نباید این موضوعات باعث شود که بیاییم قواعد جدید وضع کنیم و شرایطی را فراهم کنیم که اصلا شایسته هنرمندان موسیقی نیست. ما در حوزه کپی رایت نیز دچار مشکلات زیادی هستیم که باید این روند در کشورمان مرتفع شود. ما باید بتوانیم چرخ موسیقی این کشور را بهتر بگردانیم. موسیقی ایرانی هم اکنون نزدیک به حالت احتزار است این میراث گرانقدر نباید از دست برود. این موسیقی نباید بیگانه بشود پس لطفا با همراهی شرایطی را فراهم کنیم که موضوع کپی رایت هم هرچه زودتر برطرف شود.»
 
پس از صحبت‌های نوربخش با پخش کلیپی یاد و خاطره هنرمندان درگذشته موسیقی کشورمان در سال های ۹۶ تا ۹۷ گرامی داشته شد.

بخش دیگری از نوزدهمین جشن سالگرد تاسیس خانه موسیقی به قدردانی از تعدادی هنرمند پیشکسوت موسیقی در عرصه‌های مختلف اختصاص داشت.

«مینا افتاده» مدرس پیشکسوت، پژوهشگر و نوازنده سنتور، «علی بکان» آهنگساز و پژوهشگر موسیقی، «ژنیک بیدروسیان» هنرمند پیشکوست حوزه آواز وکال، «فاطمه رضایی» خواننده و ترانه‌سرای پیشکسوت منطقه هرمزگان، «حسن زادخلیل» سازنده سازهای موسیقی ایرانی، «سیمین غانم» هنرمند پیشکسوت موسیقی پاپ، «کریم قربانی» نوازنده و مدرس پیشکسوت ویولن، «ارژنگ کامکار» نوازنده پیشکسوت تمبک و «مرادعلی نجات‌پور» نوازنده پیشکسوت سرنای استان ایلام سل از جمله هنرمندانی بودند که در این بخش مورد قدردانی قرار گرفتند.

پس از این بخش گروه «سازینه» به سرپرستی پیمان بزرگ نیا به اجرای برنامه پرداختند. اجرای تک نوازی استعدادهای جوان با هنرمندی پریا فرهادی نوازنده قانون از اصفهان و بارمان رسولی نژاد نوازنده تار از شهریار، اجرای گروه «سایه ارغوان» به سرپرستی محمد امین اکبرپور و خوانندگی اشکان کمانگری، اجرای گروه آوازی تهران به سرپرستی میلاد عمرانلو بخش های مختلف نوزدهمین جشن سالگرد تاسیس خانه موسیقی را تشکیل می داد.

در این مراسم همچنین اسامی هنرمندان و پژوهشگران مورد قدردانی قرار گرفته در حوزه آثار تالیفی و کتاب معرفی شد.

بخش پژوهش
در بخش پژوهش ۲۵۰ عنوان کتاب به دبیرخانه ارسال شده بود که هیات داوران متشکل از هومان اسعدی، آروین صداقت کیش و محمدرضا فیاض اسامی آثاربرگزیده را به شرح زیر اعلام کرد:
 
کتاب «ساختار ملودی در موسیقی ایرانی» تالیف محمدرضا آزاده‌فر به عنوان کتاب برگزیده بخش پژوهش معرفی شد. کتاب «گوشه» تالیف ارشد طهماسبی و کتاب «کوک در سازهای زهی» تالیف ایمان فخر نیز شایسته تقدیر معرفی شدند.

در این بخش هیات داوران تلاش‌های استاد پیشکسوت موسیقی دستگاهی «مجید کیانی» را  که حاصل چند دهه کندوکاو خود را در کتاب شناخت هنر موسیقی یک جا گرد آوری کرد، اارج نهاد. همچنین کتاب «شعر؟ یا موسیقی؟» تالیف استاد پیشکوست موسیقی دستگاهی مهدی آذرسیناحاوی رهیافت‌هایی برای تلفیق شعر و موسیقی شایسته قدردانی معرفی شد.

بخش ترجمه
 

در این بخش کتاب «تاریخ موسیقی غرب» ترجمه کامران غبرایی به‌عنوان کتاب برگزیده بخش ترجمه و کتاب «انسان شناسی موسیقی» ترجمه مریم قرسو و کتاب «فرهنگ موسیقی هاروارد» ترجمه عادل شاهنده شایسته تقدیر در بخش ترجمه معرفی شد.
 
ضمنا هیات داوران از کوشش‌های حسین یاسینی مترجم جامعه موسیقی برای بازبینی و روز آمد کردن ترجمه بر اساس ویراست جدید کتاب «درک و دریافت موسیقی» قدردانی کرد.
 
بخش آموزش
 
در این بخش کتاب «۶۰ چهار مضراب برای تار» تالیف علی کاظمی به عنوان کتاب برگزیده بخش آموزش معرفی شد و کتاب «تصنیف‌های استاد فرامرز پایور» تالیف رامتین نظری جو و کتاب «مجموعه آثار غلامحسین بیگجه خانی» تالیف محمد عبدلی نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
هیات داوران در این بخش از تلاش‌های مینا افتاده در ایجاد انگیزه و سوق دادن جوانان به فعالیت‌های پژوهشی و کتاب «سلفژ موسیقی ایرانی» تالیف نستوه رمضانی قدردانی کرد.
تعداد بازدید : 183

ثبت نظر

ارسال