حسن جودکی کارگردان نمایش «بیوه سیاه، بیوه سفید» که این روزها در تماشاخانه نوفل لوشاتو روی صحنه است درباره اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: این نمایش که تا ۱۲ خردادماه به اجرای خود ادامه میدهد سومین مونولوگی است که بعد از «صدسال تنهایی» با بازی سیامک صفری و «دوست کافکا» با بازی سجاد افشاریان روی صحنه می برم اما برخلاف ۲ تجربه قبلی این نمایش اثری در ارتباط با زنان است و مژگان خالقی نویسنده اثر در آن به ایفای نقش میپردازد.
وی درباره انتخاب نمایشهای تک پرسوناژ برای اجرا عنوان کرد: اوایل بر این تصور بودم که اجرای مونولوگ راحت تر از نمایشهای چند پرسوناژی است در حالی که بعد از تجربه کردن این نوع از نمایش به این نتیجه رسیدم که مونولوگ کار کردن بسیار سخت است و لبه تیغ حرکت میکند. نمایش مونولوگ با مخاطب شوخی ندارد و باید تلاش بسیاری کنید تا اثر با تماشاگران ارتباط برقرار کند.
جودکی درباره مضمون نمایش توضیح داد: این اثر نمایشی روایتی است از فضای زندگی در افغانستان و ایده نگارش آن براساس یک خبر واقعی شکل گرفته است. داستان درباره دختری افغانستانی است که دوست داشته آوازه خوان بشود اما به دلیل محدودیتهای فرهنگی از این کار منع شده است و تن به یک ازدواج اجباری میدهد. در نهایت زندگی این دختر به یک فاجعه ختم شده و مساله ناموس کشی به میان میآید.
وی متذکر شد: برای شکل گیری این اثر نمایشی سه ماه تمرین فشرده داشتیم و مژگان خالقی نویسنده نمایشنامه از آنجایی که به متن مسلط بود و استعداد خوبی هم در آموختن لهجه داشت بازی در این اثر نمایشی را برعهده گرفت و تلاش بسیاری کرد که به کاراکتر نزدیک شود. نمایش «بیوه سیاه، بیوه سفید» به مساله خشونت علیه زنان میپردازد که در همه جای دنیا با درجات مختلف وجود دارد. در این نمایش فضایی قابل درک که مخاطبان با آن غریبه نیستند به تصویر کشیده میشود.
این کارگردان در پایان صحبتهایش متذکر شد: در شرایط امروز تئاتر برای اینکه بتوانید مخاطبان را جذب کنید باید دست به تبلیغات عجیب و غریب بزنید و نقدهای متفاوتی نیز از کار در رسانهها منتشر شود. در حال حاضر از میزان بازخورد تماشاگران رضایت دارم اما استقبال از کار میتوانست بهتر از این باشد. «بیوه سیاه، بیوه سفید» تا ۱۲ خردادماه ساعت ۲۲ به صحنه میرود و مخاطبان فرصت کافی دارند تا بعد از افطار به دیدن این نمایش بنشینند.
سایر عوامل این نمایش که در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه است، عبارتند از طراح نور: علی کوزه گر، طراح پوستر و بروشور: ایلیا تهمتنی، مدیر تولید و روابط عمومی: خسرو خالقی، دستیار کارگردان: الهه افخمی، عکاس: محمدرضا رشید علی پور، مشاوره رسانه و تبلیغات: گروه تبلیغات پایگاه خبری تئاتر، تیزر: بهرام رامه.
ثبت نظر