Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 16 و 16 دقیقه

با عجیب‌ترین و بدترین اجراکنندگان اسکار آشنا شوید/ از دانل داک تا مرد رکوددار

با عجیب‌ترین و بدترین اجراکنندگان اسکار آشنا شوید/ از دانل داک تا مرد رکوددار

باب هوپ بازیگر و کمدین سرشناس سینما با ۱۹ بار مجری گری مراسم اسکار با اختلافی چشمگیر رکورددار اجرای این مراسم در طول ۹۰ دوره اخیر است.

چهارشنبه 1 اسفند 1397 ساعت 16:38

به گزارش صبا، درحالی که کمتر از یک هفته به برگزاری نود و یکمین دوره جوایز اسکار باقی مانده است، در این چند روز نگاهی به آمارهای تاریخ نود ساله اسکار می اندازیم؛ مراسمی که در بهار سال ۱۹۲۹ دو سال بعد از آمدن صدا به سینما برای نخستین بار برگزار شد.

اولین دوره مراسم جوایز اسکار با اجرای داگلاس فربنکس ستاره بزرگ سینمای صامت و ویلیام سی. دومیل (برادر بزرگتر سیسیل بی. دومیل) در هتل روزولت هالیوود در لس آنجلس برپا شد. جالب است بدانیم این دوره تنها مراسم اسکار در تاریخ بود که نه پخش تلویزیونی داشت و نه پخش رادیویی. یک سال بعد در سال ۱۹۳۰ برای اولین بار مراسم اسکار به صورت رادیویی پخش شد.

در ۱۶ می ۱۹۲۹ تنها پانزده دقیقه زمان نیاز بود تا مراسم اولین دوره جوایز اسکار با حضور ۲۷۰ نفر برگزار شود. بلیت این مراسم که شامل یک شام خصوصی هم بود ۵ دلار اعلام شد؛ رقمی که باتوجه به نرخ تورم در ایالات متحده آمریکا امروزه معادل ۷۳ دلار است. فاتح بزرگ آن شب فیلم جنگی صامت «بالها» ساخته ویلیام ولمن بود. امیل یانینگز آلمانی و جانت گینور آمریکایی هم دو جایزه اصلی بازیگری را در آن شب با خود به خانه بردند.

همانگونه که در بالا اشاره شد اولین دوره مراسم اسکار با وجود اینکه هیچ پخش تلویزیونی و رادیویی نداشت از وجود نه تنها یک مجری بلکه دو مجری بهره می برد حال نکته عجیب اینجاست که در سال ۲۰۱۹ مراسم جوایز اسکار با وجود رسانه های متنوع و در حالیکه احتمالا نزدیک به ۳۰ میلیون بیینده داشته باشد بدون مجری برگزار می شود.

به بهانه این اتفاق به مجریان رکورددار اسکار و همچنین فهرست کامل آنها در طول تاریخ نود ساله اسکار نگاهی می کنیم.

قطعا عجیب ترین مجری تاریخ اسکار دانلد داک کاراکتر اردک دوست داشتنی انیمیشن دیزنی است که در سال ۱۹۵۸ به همراه باب هوپ، دیوید نیون، جیمز استوارت، جک لمون و روسالیند راسل اجرای مراسم را برعهده داشت.

احتمالا کمتر کسی در کشور ما اجرای عجیب ترین مجری مراسم اسکار را به چشم دیده است اما می توان به راحتی گفت که بسیاری از ما بدترین اجرای مراسم اسکار را به چشم دیده ایم؛ جیمز فرانکو و آن هاتاوی سال ۲۰۱۱ آنچنان اجرای بدی از خود ارائه دادند که صدای بسیاری از منتقدان و اهالی هالیوود را بلند کرد، راجر ایبرت منتقد بلندآوازه شیکاگو سان تایمز بلافاصله بعد از پایان ضیافت آن شب در توییتر خود درباره اجرای جیمز فرانکو و آن هاتاوی نوشت: «بدترین مراسم اسکاری که به عمرم دیدم.»

پس از عجیب ترین و بدترین مجری، به خوشحال ترین مجری اسکار که دیوید نیون بازیگر فیلم های «دور دنیا در هشتاد روز» و «پلنگ صورتی» بود، نگاهی می اندازیم. دیوید نیون بازیگر سرشناس انگلیسی تنها مجری تاریخ اسکار است که در شبی که اجرای مراسم برعهده اش بود توانست تندیس جایزه اسکار را نیز با خود به خانه ببرد. نیون یکی از مجریان سی و یکمین دوره مراسم اسکار بود. او در آن مراسم که آوریل ۱۹۵۹ برگزار شد توانست جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای فیلم «میزهای تک نفره» از آن خود کند. مایکل کین در سال ۱۹۷۳، والتر ماتائو سال ۱۹۷۶، پل هوگان سال ۱۹۸۷، جیمز فرانکو سال ۲۰۱۱ و ست مک فارلین سال ۲۰۱۳ نیز دیگر مجریان مراسم اسکار بودند که در شب اجرا نامزد جایزه اسکار هم بودند هر چند که آنها دست خالی مراسم را ترک کردند.

شاید سوالی که برای بسیاری از دوستداران مراسم اسکار پیش می آید این است که چه کسی در طول نود دوره گذشته بیشترین اجرای مراسم اسکار را برعهده داشته است؟ جواب این سوال برای دوستدارن حرفه ای مراسم اسکار چندان مشکل به نظر نمی رسد؛ باب هوپ کمدین و بازیگر بزرگ انگلیسی با ۱۹ بار اجرای مراسم با اختلافی چشمگیر رکورددار مجریان مراسم اسکار است. باب هوپ که از قضا عمر طولانی هم داشت و در نهایت سال ۲۰۰۳ در صد سالگی از دنیا رفت، آخرین بار سال ۱۹۷۸ در ۷۵ سالگی عهده دار اجرای مراسم اسکار بود.

آنچنان در طول پنجاه سال اول جوایز اسکار، این مراسم با باب هوپ عجین شده بود که تصور مراسم اسکار بدون باب هوپ تا همین سال های اخیر هم برای جامعه سینمایی آمریکا دشوار به نظر می رسید. برای تایید این گفته کافیست مراسم اسکار سال ۲۰۱۱ را که در آن باب هوپ یک دهه پس از مرگش با استفاده از تکنولوژی به مراسم اسکار آمد به خاطر بیاورید. در آن شب گفتگوی بامزه باب هوپ و بیلی کریستال یکی از جذاب ترین لحظات تاریخ اسکار را رقم زد.

پس از باب هوپ، بیلی کریستال بازیگر و کمدین محبوب معاصر هالیوود با ۹ بار اجرا در جایگاه دوم رکوردداران اسکار قرار دارد. جایگاه بعدی پس از بیلی کریستال در اختیار جانی کارسون مجری نامدار تلویزیون آمریکا با ۵ بار اجرا است. کارسون چهار دوره متوالی بین سال های ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۲ مجری مراسم بود. در آن سال ها به نظر می رسید هالیوود جانشین برحق باب هوپ را پیدا کرده است اما جانی کارسون تا آخر عمر یک بار دیگر در سال ۱۹۸۴ این مراسم را اجرا کرد.

البته نکته عجیب اینکه مراسم اسکار در طول نود دوره گذشته ۵ دوره را هم بدون مجری گذرانده است. اولین بار سال ۱۹۳۹ در یازدهمین دوره بود که این مراسم بدون مجری برگزار شد، سه بار دیگر بین سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۱ و یک بار دیگر سال ۱۹۸۹ نیز این اتفاق رخ داد. حال پس از سی سال برای ششمین بار مراسم اسکار بدون مجری برگزار می شود. در جوایز اسکار امسال ابتدا قرار بود کوین هارت اجرای مراسم را برعهده داشته باشد اما جنجال هایی که از توییت های قدیمی کوین هارت به پا شد این بازیگر را مجبور به کناره گیری از اجرای اسکار کرد. پس از این اتفاق نام های بسیاری برای اجرای مراسم سال ۲۰۱۹ مطرح شد، این گمانه زنی ها ادامه داشت تا اینکه ۶ فوریه ۲۰۱۹ آکادمی سرانجام اعلام کرد که جوایز اسکار امسال پس از ۳۰ سال بار دیگر بدون مجری برگزار می شود.

اکنون در اینجا به فهرست کامل مجریان مراسم اسکار از نخستین دوره تا به امروز نگاه می کنیم.

فهرست کامل مجریان مراسم اسکار (۱۹۲۹-۲۰۱۹)

۱۹۲۹-داگلاس فیربنکس، ویلیام سی. دومیل

۱۹۳۰-ویلیام سی. دومیل

۱۹۳۰-کنراد نیگل (سال ۱۹۳۰ مراسم اسکار دوبار برگزار شد یکی اوایل سال و دیگری انتهای سال)

۱۹۳۱-لورنس گرانت

۱۹۳۲-لیونل باریمور، کنراد نیگل

۱۹۳۴-ویل راجرز

۱۹۳۵-اروین اس. کاب

۱۹۳۶-فرانک کاپرا

۱۹۳۷-جرج جسل

۱۹۳۸-باب برنس

۱۹۳۹-*بدون مجری

۱۹۴۰-باب هوپ

۱۹۴۱-باب هوپ

۱۹۴۲-باب هوپ

۱۹۴۳-باب هوپ

۱۹۴۴-جک بنی

۱۹۴۵-باب هوپ، جان کرامول

۱۹۴۶-باب هوپ، جیمز استوارت

۱۹۴۷-جک بنی

۱۹۴۸- اگنس مورهد، دیک پاول

۱۹۴۹-رابرت مونتگومری

۱۹۵۰-پل داگلاس

۱۹۵۱-فرد آستر

۱۹۵۲-دنی کی

۱۹۵۳- باب هوپ، کنراد نیگل

۱۹۵۴-دانالد اوکانر، فردریک مارچ

۱۹۵۵- باب هوپ، تلما ریتر

۱۹۵۶- جری لوییس، کلودت کولبرت، جوزف ال. منکیه‌ویچ

۱۹۵۷-جری لوئیس، سلست هولم

۱۹۵۸- باب هوپ، دیوید نیون، جیمز استوارت، جک لمون، روسالیند راسل و دانلد داک (کاراکتر محبوب انیمیشن های والت دیزنی)

۱۹۵۹-باب هوپ، دیوید نیون، تونی رندل، مورت سهل، لارنس الیویه، جری لوییس

۱۹۶۰-باب هوپ

۱۹۶۱-باب هوپ

۱۹۶۲-باب هوپ

۱۹۶۳-فرانک سیناترا

۱۹۶۴-جک لمون

۱۹۶۵-باب هوپ

۱۹۶۶-باب هوپ

۱۹۶۷-باب هوپ

۱۹۶۸-باب هوپ

۱۹۶۹-*بدون مجری

۱۹۷۰-*بدون مجری

۱۹۷۱-*بدون مجری

۱۹۷۲-هلن هیز، آلن کینگ، سامی دیویس جونیور، جک لمون

۱۹۷۳- کارول برنت، مایکل کین، چارلتون هستون، راک هادسن

۱۹۷۴-جان هیوستون، برت رینولدز، دیوید نیون، دایانا راس

۱۹۷۵-سامی دیویس جونیور، باب هوپ، شرلی مک‌لین، فرانک سیناترا

۱۹۷۶-گلدی هان، جین کلی، والتر ماتائو، جورج سگال، رابرت شاو

۱۹۷۷-وارن بیتی، الن برستین، جین فوندا، ریچارد پریور

۱۹۷۸-باب هوپ

۱۹۷۹-جانی کارسون

۱۹۸۰-جانی کارسون

۱۹۸۱-جانی کارسون

۱۹۸۲-جانی کارسون

۱۹۸۳-لیزا مینلی، دادلی مور، ریچارد پریور، والتر ماتائو

۱۹۸۴-جانی کارسون

۱۹۸۵-جک لمون

۱۹۸۶-آلن آلدا، جین فوندا، رابین ویلیامز

۱۹۸۷-چوی چیس، گلدی هان، پل هوگان

۱۹۸۸-چوی چیس

۱۹۸۹-*بدون مجری

۱۹۹۰-بیلی کریستال

۱۹۹۱-بیلی کریستال

۱۹۹۲-بیلی کریستال

۱۹۹۳-بیلی کریستال

۱۹۹۴-ووپی گلدبرگ

۱۹۹۵-دیوید لترمن

۱۹۹۶-ووپی گلدبرگ

۱۹۹۷-بیلی کریستال

۱۹۹۸-بیلی کریستال

۱۹۹۹-ووپی گلدبرگ

۲۰۰۰-بیلی کریستال

۲۰۰۱-استیو مارتین

۲۰۰۲-ووپی گلدبرگ

۲۰۰۳-استیو مارتین

۲۰۰۴-بیلی کریستال

۲۰۰۵-کریس راک

۲۰۰۶-جان استوارت

۲۰۰۷-الن دی‌جنرس

۲۰۰۸-جان استوارت

۲۰۰۹-هیو جکمن

۲۰۱۰-استیو مارتین، الک بالدوین

۲۰۱۱-جیمز فرانکو، آن هاتوی

۲۰۱۲-بیلی کریستال

۲۰۱۳-ست مک‌فارلن

۲۰۱۴-الن دی‌جنرس

۲۰۱۵-نیل پاتریک هریس

۲۰۱۶-کریس راک

۲۰۱۷-جیمی کیمل

۲۰۱۸- جیمی کیمل

۲۰۱۹-*بدون مجری

محمدامین شکاری

تعداد بازدید : 196

ثبت نظر

ارسال