مسعود حقپناه معتقد است: باید تبعیض تئاتر در تهران و شهرستان از بین برود و شرایط برابری برای آنها ایجاد شود.
کارگردان تئاتر «نمایش» که یکی از نمایشهای است که در بخش بینالملل سیوهفتمین جشنواره تئاتر فجر به صحنه خواهد رفت درباره جشنوارهی پیش رو تئاتر فجر به ایسنا گفت: جشنواره امسال فجر بهخوبی برنامهریزی شده است؛ اضافه شدن مجدد بخش نمایشنامه و داوریهای زنده برای بخش فجر استانی از اتفاقات خوب این دوره است.
او افزود: همچنین این موضوع که وقتی به لیست برگزیدههای جشنواره نگاه میکنیم و بیشتر آنها جوانها دانشجوها و افراد جدید هستند، یک اتفاق خوب برای آینده تئاتر است.
این کارگردان تئاتر درباره آمادگی گروهش برای اجرای دوباره «نمایش» در جشنواره فجر گفت: شرایطی که شرط ورود به جشنواره بوده یعنی اجرای شهری، کمک کرده تا برای اجرا در جشنواره آمادهتر شویم و برای اجرای دوباره مشکل خاصی نداریم.
حقپناه درباره اینکه "برخی معتقدند تغییراتی در روند جشنواره تئاتر رخ داده است و بر همین اساس در جشنواره شرکت نمیکنند"، گفت: شرکت من در جشنوارهها نشاندهنده مخالفتم با این افراد است. همچنین بعید میدانم افت کیفی در جشنواره تئاتر فجر رخ داده باشد، اگر هم افتی باشد در تمام تئاتر ما هست نه فقط جشنواره.
این کارگردان که از شهر آمل در جشنواره امسال حضور مییابد، با اشاره به اینکه "تمام جشنوارههای پیشرفته دنیا، یک روند مروری بر تئاتر دارند" افزود: این موضوع که نمایشها قبل از جشنواره به اجرای شهری میروند موجب میشود آزمون و خطا شوند، کیفیت کارها بهتر شود و با کیفیت و آمادگی بهتری در جشنواره حضور پیدا کنند، بر همین اساس من با این روند مروری در جشنواره موافقتر از یک روند تولیدی مانند جشنواره فیلم هستم.
حقپناه درباره وضعیت اجرای تئاتر «نمایش» در آمل گفت: در شهر آمل استقبال از «نمایش» بسیار خوب بود. به طور کلی در مازندران از تئاتر استقبال خوبی میشود و آنطود که من شنیدهام چهار کار از این استان آماده شرکت در جشنواره بودند، اما متأسفانه موفق نبودند.
کارگردان «نمایش» با بیان اینکه "ما هنرمندان زیادی در تئاتر داریم که از شهرستانها وارد این حرفه شدهاند، اما تعداد نمایشهایی از دل شهرستان وارد جشنواره شوند، به دلیل کمبود امکانات کم بوده است" افزود: خوشبختانه در چند سال اخیر تعداد این نمایشها افزایش یافته و شاهد موفقیت آنها هستیم اما هنوز هم تئاترهای شهرستانی از میزان امکانات مالی و اجرایی نسبت به تهرانیها، کمتر بهرهمند هستند.
او در پایان گفت: برای مثال زمانیکه من میخواستم کارم را در آمل اجرا کنم، حتی امکانات ابتدایی نورپردازی نداشتند و مجبور شدم همه چیز را خودم تهیه کنم. فکر میکنم حالا که توانایی و موفقیت بچههای شهرستان دیده میشود، باید تبعیض کمتری برای آنها قائل شوند و شرایط برابری را ایجاد کنند.
انتهای پیام
ثبت نظر